Legenda Maier má jasno: Kane je už teraz výrazne cennejší ako Lewandowski

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Legenda Maier má jasno: Kane je už teraz výrazne cennejší ako Lewandowski

Harry Kane strelil v Bundeslige už 21 gólov a pridal päť asistencií.
Harry Kane strelil v Bundeslige už 21 gólov a pridal päť asistencií.Profimedia
Prínos Harryho Kanea (30) pre Bayern Mníchov prekonal v očiach legendy bavorského futbalového klubu Seppa Maiera (79) všetky očakávania. Už v polovici sezóny považuje slávny brankár anglického kapitána za hodnotnejšieho hráča ako jeho uznávaného predchodcu v úlohe obávaného strelca Roberta Lewandowského (35). Maier to povedal v rozhovore pre televíziu Sport1.

"Hodí sa do Bundesligy. Už teraz je výrazne hodnotnejší ako Robert Lewandowski," zdôraznil Maier.

Kane vtrhol do nemeckej ligy jedinečným spôsobom, keď v 15 zápasoch strelil zatiaľ 21 gólov. Je to najrýchlejší čas v histórii Bundesligy, za ktorý dokázal futbalista nazbierať takýto počet presných zásahov. Predchádzajúci rekordér Erling Haaland na to potreboval 22 stretnutí počas svojho pôsobenia v Dortmunde. Ak bude Angličan takýmto tempom pokračovať, je na najlepšej ceste, aby prekonal Lewandowského zápis zo sezóny 2020/21. Poľský útočník vtedy nastrieľal 41 gólov.

Neuveriteľné čísla Harryho Kanea.
Neuveriteľné čísla Harryho Kanea.Flashscore

"V lete sa dalo predpokladať, že to medzi ním a Bayernom bude fungovať, ale jeho výkonnosť je až výnimočne dobrá. Človek takmer nemá slov," nechal sa počuť Maier. "Je výnimočný tým, že pracuje aj pre iných a ukazuje, ako je už neodmysliteľne spätý s Bayernom," doplnil.

"Je absolútnym lídrom a zaslúži si byť oslavovaný. Zároveň je to náš prvý obranca a špičková osobnosť," povedal o 30-ročnom hráčovi tréner Bayernu Thomas Tuchel.

Samotný Kane po poslednom bundesligovom kole tejto sezóny priznal, že po príchode z Tottenhamu nemôže byť so svojím štartom v Nemecku spokojnejší. Aktuálny angažmán pre neho znamená aj bonus v tom, že po rokoch v Premier League zažije zimnú prestávku, hoci krátku.

Aktuálna tabuľka Bundesligy.
Aktuálna tabuľka Bundesligy.Flashscore

"Ak mám byť úprimný, už sa neviem dočkať. Veľmi sa na to teším," prezradil Kane, ktorý doteraz žil v Mníchove bez manželky Katie a štyroch detí. Plánoval s nimi stráviť voľný čas. "Odídeme na pár dní niekam do tepla. Všetkým svojim priateľom v Anglicku pošlem fotku pláže, keď budú hrať. To bude zábava," dodal s odkazom na tradičný hrací termín v anglickej lige na druhý deň Vianoc. Nemecká súťaž bude pokračovať až od 12. januára.