Leverkusen vyhral nad Bochumom, perfektný hetrik Schicka. Bayern s tromi bodmi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Leverkusen vyhral nad Bochumom, perfektný hetrik Schicka. Bayern s tromi bodmi

Schick prežil nezabudnuteľný večer.
Schick prežil nezabudnuteľný večer.Profimedia
Futbalisti Bayeru Leverkusen uzavreli jesennú časť Bundesligy víťazne. V zápase 16. kola s Bochumom dal o sebe vedieť hlavne trojgólový Patrik Schick (27). Tri body má aj ďalší ašpirant na titul z Mníchova.

Wolfsburg - Bayern 1:2

Skóre stretnutia otvoril po polhodine hry Jamal Musiala. Mladík je vo veku 20 rokov a 297 dní najmladším hráčom Bayernu v histórii Bundesligy, ktorý dosiahol 100 vystúpení v najvyššej súťaži, a celkovo štvrtým najmladším futbalistom v BL po Kaiovi Havertzovi, Timovi Wernerovi a Julianovi Draxlerovi.

O desať minút poistil vedenie Bavorov svojím 21. gólom v sezóne Harry Kane. Keďže má na konte aj 5 asistencií, v aktuálnom ročníku sa podieľal na 26 zásahoch svojho tímu, čím už vyrovnal počin Randala Kola Muaniho zo sezóny 2022/23. Anglický kanonier tak môže v druhej časti sezóny prekonávať ďalšie rekordy. Za domácich sa v závere prvého dejstva v aktuálnej kampani premiérovo presadil Maximilian Arnold.

Leverkusen - Bochum 4:0

Hviezdou zápasu bol český útočník Patrik Schick, ktorý strelil v prvom dejstve tri góly. Najskôr bol faulovaný vo vápne a premenil penaltu, čo bol jeho prvý bundesligový zásah po desiatich mesiacoch. Následne sa presadil aj z hry a pred prestávkou zavesil loptu do brány hlavou. V Nemecku a Rakúsku ide o tzv. perfektný hetrik (tri góly za sebou bez zásahu iného hráča v priebehu polčasu). Schickovi sa podaril už druhý takýto husársky kúsok, v histórii Bundesligy to predtým dokázal len Ulf Kirsten.

Skóre spečatil po prestávke Victor Boniface, ktorý sa v 16 zápasoch podieľal na 17 góloch - od začiatku éry zbierania údajov potrebovali na dosiahnutie tejto hranice menej zápasov len dvaja hráči: Diego v roku 2006 (15 zápasov) a Harry Kane (9).

Leverkusen v tejto sezóne neprehral ani jeden z 25 súťažných zápasov, čo je nový rekord, keďže v nemeckom profesionálnom futbale ešte žiadny tím neodštartoval dlhšou sériou bez prehry.

Ďalšie výsledky:

Union Berlín - Kolín 2:0

Frankfurt - Mönchengladbach 2:1

Heidenheim - Freiburg 3:2

Stuttgart - Augsburg 3:0

Poradie v tabuľke.
Poradie v tabuľke.Flashscore