Na Old Trafforde nechcený Sancho sa teší z návratu do Dortmundu: Keď hrám, som najšťastnejší

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na Old Trafforde nechcený Sancho sa teší z návratu do Dortmundu: Keď hrám, som najšťastnejší

Sancho si pochvaľuje návrat do známeho prostredia.
Sancho si pochvaľuje návrat do známeho prostredia.AFP
Po dlhšom období trápenia bez zápasovej praxe svitá Jadonovi Sanchovi (23) na lepšie časy. Anglický krídelník sa vyjadril, že po návrate z Manchestru United do Borussie Dortmund sa dočkal privítania ako v rodine a znovu sa cíti šťastný.

Sancho prišiel do Dortmundu v januári na hosťovanie do konca sezóny a odvtedy si v troch zápasoch pripísal dve asistencie. V bundesligovom klube predtým strávil štyri sezóny, než v roku 2021 odišiel na Old Trafford.

V auguste ho tréner United Erik Ten Hag z disciplinárnych dôvodov vyradil a odvtedy nehral s prvým tímom ani netrénoval. "Som šťastný, že som znovu vo futbale. Keď hrám, som najšťastnejší, jednoducho vďačný, že som späť," povedal pre web Bundesligy.

Po zimnej prestávke, ktorú strávila Borussia na piatom mieste, prišli po Sanchovom návrate tri víťazstvá v rade, tie posunuli zverencov Edina Terziča do prvej štvorky. Produkt akadémie Manchestru City počas svojho prvého pôsobenia v Dortmunde strelil 50 gólov a pridal 64 asistencií v 137 vystúpeniach.

Krídelník vzdal hold svojim futbalovým začiatkom na ulici a povedal, že jeho schopnosti pochádzajú práve odtiaľ. Angličan si privodil svalové zranenie a vynechal duel v Heidenheime, do zostavy by sa ale mohol vrátiť na piatkové stretnutie s Freiburgom.

Tréner Dortmundu Terzic vo štvrtok vyjadril nádej, že Sancho bude k dispozícii. "Jadon tento týždeň ešte absolvoval individuálny tréning, ale plán je taký, že teraz už bude trénovať s kompletným tímom a potom sa rozhodneme, či bude pripravený na piatok," uviedol kouč.