Štuttgart vykročil zo zostupovej zóny, Dortmund na čele Bundesligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štuttgart vykročil zo zostupovej zóny, Dortmund na čele Bundesligy
Aktualizované
Haller posunul svoj tím bližšie k titulu.
Haller posunul svoj tím bližšie k titulu.Profimedia
Futbalisti Štuttgartu zvíťazili v 33. kole nemeckej Bundesligy nad Mainzom jednoznačne 4:1 a výrazne sa priblížili k záchrane. Novým lídrom súťaže je Borussia Dortmund a kolo pred koncom má šancu na titul vo vlastných rukách.

Mainz - Štuttgart 1:4 (1:1)

Góly: 23. Ingvartsen - 41. Endo, 64. Guirassy, 78. Führich, 90+1. Coulibaly

Časy, keď Štuttgart na čele s Kevinom Kurányim naháňal hrôzu celej Bundeslige, sú síce nenávratne preč, klub však dokáže svojich fanúšikov potešiť aj v súčasnosti. Hostia pred zápasom s Mainzom vedeli, že ak chcú pomýšľať na zotrvanie medzi nemeckou elitou, budú musieť zvíťaziť.

Domáci síce viedli po zásahu Ingvartsena z 23. minúty, do prestávky však bolo vyrovnané. Ktovie, čo si hráči Štuttgartu povedali cez polčas v šatni, no do druhého dejstva vybehli ako pokropení živou vodou. Tri ďalšie zásahy v sieti hostiteľov znamenajú, že klubu patrí nezostupová 15. priečka a pred posledným kolom má všetko vo svojich rukách.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Augsburg - Borussia Dortmund 0:3 (0:0)

Góly: 59. a 84. Haller, 90+3. Brandt

ČK: 38. Uduokhai

Dortmund využil zaváhanie Bayernu a kolo pred koncom Bundesligy má na čele dvojbodový náskok pred mníchovským gigantom. Pred zápasom sa hovorilo o tom, či hráči Borussie dokážu prekonať mentálny blok, keďže klub je známy tým, že v dôležitých častiach sezóny zlyháva. Hostia tak odpovedali na kritiku najlepším spôsobom, hoci im k tomu pomohlo aj vylúčenie Uduokhaiho z tímu domácich.

Išlo hlavne o zadosťučinenie pre dvojgólového strelca Sébastiena Hallera. Afričan prišiel do Dortmundu pred sezónou ako hlavná posila útoku, musel však bojovať so zákernou rakovinou. Náročné obdobie napokon zvládol, vrátil sa v dobrej kondícii a v nedeľu zaznamenal zásahy, ktoré môžu mať pre jeho tím cenu zlata.

Postavenie tímov v tabuľke.
Postavenie tímov v tabuľke.Flashscore

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 2:2 (2:0)

Góly: 5. Adli, 20. Demirbay – 58. Hofmann, 90. Stindl

ČK: 90.+4. Hincapie (Bayer)