Tuchel priznal, že Mané urobil chybu, ale prípad je uzavretý

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tuchel priznal, že Mané urobil chybu, ale prípad je uzavretý

Sadio Mané má po utorňajšej roztržke s Leroyom Saném zákaz nastúpiť proti Hoffenheimu
Sadio Mané má po utorňajšej roztržke s Leroyom Saném zákaz nastúpiť proti HoffenheimuReuters
Tréner Bayernu Mníchov Thomas Tuchel (49) v piatok vyhlásil, že Sadio Mané (31) plne akceptoval dôsledky konfliktu so spoluhráčom Leroyom Saném (27) po prehre s Manchestrom City a prípad je tak uzavretý.

Reprezentant Senegalu Mané dostal pokutu a vynechá sobotňajší bundesligový zápas proti Hoffenheimu v rámci jednozápasového dištancu po tom, ako udrel Saného po utorňajšej prehre vo štvrťfinále Ligy majstrov na pôde City (0:3).

Sané utrpel pri hádke tržnú ranu a oboch museli od seba oddeliť spoluhráči. "Som prvý, kto sa Sadia zastáva. Poznám ho už dlho a poznám ho ako špičkového profesionála. Je to futbalista s čistými úmyslami. Po chybe, ktorú urobil, má moju najhlbšiu dôveru. Každý môže urobiť chybu. Bolo to v rozpore s kódexom správania sa tímu. To je jasné," reagoval 49-ročný kormidelník. 

Posledné stretnutia medzi Bayernom a Hoffenheimom
Posledné stretnutia medzi Bayernom a HoffenheimomFlashscore

Mané, dvojnásobný africký futbalista roka, ktorý prišiel do Bayernu minulý rok, sa po prehre na Etihad Stadium sťažoval na spôsob, akým s ním hovoril nemecký spoluhráč. Obaja ale spolu trénovali vo štvrtok. Bavori sa snažia nájsť určitú stabilitu po niekoľkých turbulentných týždňoch, ktoré zahŕňa, napríklad, šokujúce vypadnutie z domáceho pohára s Freiburgom.

Mníchovčania majú na čele Bundesligy náskok dva body a do konca sezóny zostáva odohrať sedem zápasov. "Bolo dôležité, že sa to rýchlo vyjasnilo," povedal Tuchel, ktorý koncom marca prevzal funkciu po prepustenom Julianovi Nagelsmannovi.

"Malo to očistný účinok. Zostal v tréningu, aj keď má jednozápasový dištanc. Museli sme sa s tým vysporiadať. Išlo o hrubý incident. Chceli sme to vyriešiť pred začiatkom ďalšieho tréningu. Vyčistili sme vzduch a nastúpili do tréningovej jednotky pozitívne naladení. Nie sme prví a, pravdepodobne, ani poslední, ktorým sa niečo podobné stalo," doplnil Thomas Tuchel.