Udalosti Bundesligy: Rozhodca pod paľbou kritiky, namiesto arbitra pískali fanúšikovia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Udalosti Bundesligy: Rozhodca pod paľbou kritiky, namiesto arbitra pískali fanúšikovia

Sascha Stegemann si vyslúžil vlnu kritiky.
Sascha Stegemann si vyslúžil vlnu kritiky.Profimedia
Na čele tabuľky Bundesligy nastala zmena. Dortmund nezvládol piatkovú predohrávku 30. kola a znova prepustil prvé miesto Bayernu.

Svoj neúspech do značnej miery zhadzuje BVB na hlavného rozhodcu. Za to v Mníchove sa na arbitra nikto nesťažoval. Samotným hráčom to však dali "zožrať" fanúšikovia. Ani najvyššia nemecká súťaž nie je bez chýb futbalových sudcov. Tie sa však väčšinou nezvyknú riešiť.

Teraz sa to zmenilo a rezonujú až príliš silné hlasy: "Rozhodca ovplyvnil zápas. Je to nedbalosť, zbabelosť, je to zlé a hanebné. Pripravil nás o dva body," sťažoval sa športový riaditeľ Dortmundu Sebastian Kehl. Rovnako kritické boli aj ďalšie vyjadrenia.

Stegemann nie je v Dortmunde vítaný

Samotný Sascha Stegemann bol v zápase na ihrisku Bochumu hneď pri viacerých kontroverzných momentoch v neprospech Borussie. Fanúšikov najviac rozčúlilo, keď nechal bez povšimnutia zrazenie Adeyemiho k zemi obrancom Soaresom, ku ktorému došlo v pokutovom území. Rovnako sa hnevali, keď neodpískal hru rukou kapitána domácich Losillu či postrčenie Cana pred úvodným gólom stretnutia.

Týmito sťažnosťami, aj keď akokoľvek oprávnenými, Dortmund svojím spôsobom maskuje vlastnú neschopnosť. Ak chce naozaj pomýšľať na majstrovský trón, tak by mal takýto zápas proste zvládnuť. Takisto aj lepšie hrať. Adeyemi premenil iba jednu zo svojich veľkých šancí. V závere si Borussia vytvorila už len platonický tlak.

Nespokojní fanúšikovia nakopli Bavorov

Podobne vyzerala nedeľná seansa v Mníchove. Ohrozovať bránku Herthy začal Bayern až po nejakej polhodine. To už ale bolo neskoro pre mnohých fanúšikov, ktorí hráčov pri odchode do kabín vypískali.

Napriek tomu, že Bavori sú stále blízko k obhajobe titulu, frustráciu ich priaznivcov nejde prehliadnuť. Nedeľným piskotom ju diváci ventilovali. Naďalej panuje nevôľa s unáhlenými krokmi vedenia aj výkonmi hráčov, ktorí po zaváhaniach s Hoffenheimom a Mainzom mali čo napravovať.

Bayern sa nakoniec revanšoval, i keď to trvalo. Ukázalo sa, že v kádri sú stále hráči hladní po zisku trofejí. Kimmich patrí medzi nich. Neúnavne diktoval tempo v strede poľa a svojimi centrami vytváral šance. Dva krásne pasy potom našli Gnabryho s Comanom. Tí rozhodli o výhre 2:0.

Aktuálna tabuľka Bundesligy.
Aktuálna tabuľka Bundesligy.Flashscore

Boj o titul je stále otvorený

Rovnako ako pred týždňom, tak aj teraz vyhralo iba jedno z dvoch mužstiev na čele tabuľky. Tešil sa Bayern a po remíze Dortmundu má na čele dvojbodový náskok. Počas zostávajúcich štyroch kôl sa líderskú pozíciu pokúsi ubrániť. Stať sa môže ešte všeličo.

Hráč kola

Wolfsburg prežil jeden z tých lepších zápasov a priblížil sa k pohárovej Európe. Proti Mainzu rozhodol v prvej polhodine. V koncovke sa "vlci" mohli spoľahnúť hlavne na Jonasa Winda. Strelil dva góly, hral veľmi aktívne a vypýtal si stále miesto v základnej zostave.

Gól kola

Frankfurt čaká na výhru už viac ako dva mesiace a jeho jarná mizéria pokračuje. Neporazil ani Augsburg napriek tomu, že vyhrával. Po prestávke však Demirovič predĺžil pas od Vargasa až do brány. Reprezentant Bosny sa šikovne otočil a jemným dotykom umiestnil loptu presne žrdi.