Protestanti z Glasgowa majú nového šéfa. Clement podpísal zmluvu do roku 2027

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Protestanti z Glasgowa majú nového šéfa. Clement podpísal zmluvu do roku 2027

Na lavičku Rangers mieri nová tvár.
Na lavičku Rangers mieri nová tvár.Twitter / @philippe_clemnt
Belgický futbalový tréner Philippe Clement (49) podpísal 3,5 ročný kontrakt s Glasgowom Rangers. Predchodcom, ktorého na lavičke škótskeho klubu nahradil, je Angličan Michael Beale (43).

Šéf klubu John Bennett po podpise uviedol: "Philippe sa ukázal ako vynikajúci kandidát vo všetkých kľúčových kritériách, vrátane jeho dosiahnutých výsledkov. Ja mu želám veľa úspechov v novej funkcii." 

Clement počas svojej trénerskej kariéry získal tri tituly v Belgian Pro League. V rokoch 2018 až 2021 viedol najprv Genk a potom Club Bruggy. Odtiaľ sa v januári 2022 presunul do Monaka, kde pôsobil do júna 2023. Z klubu odišiel, keď jeho tím skončil v minulej sezóne Ligue 1 na šiestom mieste.

Anglického lodivoda Bealea nasmerovali preč z Rangers najmä neuspokojivé výsledky a neprebojovanie sa do skupinovej fázy Ligy majstrov. Z úvodných ôsmich ligových stretnutí zaknihoval celok z Glasgowa až tri prehry. Vedenia sa dočasne chopil skúsený stredopoliar Steven Davis, po aktuálnej reprezentačnej prestávke sa už kormidla ujme Clement, pre ktorého to bude druhé zahraničné pôsobenie.

"Je mi cťou, že som bol menovaný manažérom Rangers. Chcel by som poďakovať predstavenstvu, že mi dalo túto príležitosť," povedal po uzavretí kontraktu.