Len dvaja futbalisti boli lepší ako ja, hodnotí Romário. Messiho ani Ronalda nespomenul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Len dvaja futbalisti boli lepší ako ja, hodnotí Romário. Messiho ani Ronalda nespomenul

Romário bol postrachom súperov Brazílie.
Romário bol postrachom súperov Brazílie.Profimedia
Romário de Souza Faria (58) patrí medzi najvýraznejšie postavy futbalovej histórie. Obávaný kanonier naposledy zaujal v rozhovore pre Barca Universal. Brazílčan je presvedčený, že v histórii najpopulárnejšieho športu na svete nájdeme len dvoch lepších hráčov.

Romário počas svojej kariéry hrával okrem iného aj vo farbách Barcelony. Okrem toho bol útočným talizmanom Brazílie, s ktorou sa v roku 1994 tešil z triumfu na MS a v tom istom roku bol vyhlásený za najlepšieho futbalistu sveta. Špičkový útočník navyše vyhral dvakrát Copa América a s PSV Eindhoven má na konte tri tituly v holandskej lige. Primát v najvyššej súťaži vybojoval aj s "Blaugranas".

V spomínanom rozhovore priznal, koho považuje za najlepších futbalistov histórie. Ak by ste očakávali mená Lionela Messiho či Cristiana Ronalda, ste na omyle. "Podľa môjho názoru boli v histórii futbalu len dvaja hráči lepší ako ja. Sú to Pele a Maradona."

Romário oficiálne ukončil kariéru v klube América v roku 2009 a následne sa vydal na politickú dráhu. V národnom tíme odohral za "áčko" 70 zápasov a strelil 55 gólov.