Bilbao prevýšilo Atlético, oslavuje postup do tretieho finále Španielskeho pohára za päť rokov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Bilbao prevýšilo Atlético, oslavuje postup do tretieho finále Španielskeho pohára za päť rokov

Baskická radosť po postupe.
Baskická radosť po postupe.Profimedia
Futbalisti Athleticu Bilbao zvládli odvetné stretnutie semifinále Španielskeho pohára proti Atléticu Madrid a zvíťazili jednoznačne 3:0. Finále sa uskutoční 6. apríla 2024 na štadióne La Cartuja v Seville. Ich súperom bude Malorka.

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 3:0

Zverenci Diega Simeoneho museli doháňať jednogólové manko z prvého zápasu bez svojej najväčšej hviezdy Antoina Griezmanna, ktorá má zranený členok. Domáci síce v predchádzajúcom ligovom kole padli na pôde Betisu, ich forma však bola lepšia než tá madridská. Atlético totiž vo februári vyhralo iba v jednom zo šiestich duelov, pričom naposledy remizovalo na ihrisku poslednej Almeríe.

Zápas mali pevne v rukách Baskovia, oprieť sa mohli o spoluprácu bratov Williamsovcov. Skóre otvoril po centri mladšieho Nica krásnym volejom skúsenejší Iňaki, v závere prvého dejstva si hviezdni súrodenci úlohy vymenili. Nico zaznamenal v roku 2024 už piatu asistenciu, čo je v rámci španielskych súťaží najviac.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Atléticu nefunguje defenzíva, gólman Jan Oblak inkasoval v tejto sezóne vo všetkých súťažiach v priemere 1,2 gólu na zápas, čo je jeho najhoršia bilancia v jednom ročníku v drese madridského celku.

Zatiaľ čo si Bilbao zahrá pohárové finále už po tretí raz za posledných päť rokov, Los Indios sa v ňom od celkového triumfu v roku 2012/13 neobjavili. Baskov tak čaká posledná výzva v podobe Malorky so slovenskou dvojicou Greif - Valjent.