Legendárny Joaquín oznámil, že na konci aktuálnej sezóny ukončí kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Legendárny Joaquín oznámil, že na konci aktuálnej sezóny ukončí kariéru

Joaquína fanúšikovia v drese Betisu od novej sezóny neuvidia.
Joaquína fanúšikovia v drese Betisu od novej sezóny neuvidia.AFP
Kapitán Betisu prostredníctvom svojich sociálnych sietí vyhlásil, že prebiehajúca sezóna je jeho poslednou v profesionálnej kariére. Vlani zdvihol s Realom Betis nad hlavu Copa del Rey a predĺžil kontrakt o ďalší rok.

V sezóne 2022/2023 zaznamenal len 23 zápasov, v ktorých strelil jeden gól a pridal jednu asistenciu. "Celých 23 rokov som sa snažil, aby sa môj futbal stal umením a aby sa naň spomínalo z generácie na generáciu. Teraz mi zostáva len zavesiť kopačky a moje umenie na klinec." Joaquín týmito slovami oznámil, že na konci ročníka ukončí profesionálnu kariéru. Po niekoľkých mesiacoch neistoty sa futbalista rozhodol nepredĺžiť si kariéru o ďalší rok a ukončiť tak obdobie, ktoré sa začalo v roku 1999, keď debutoval v druhom tíme Betisu.

Ešte predtým, ako Joaquín zavesí kopačky na klinec, chce s mužstvom skončiť na priečkach zaručujúce Ligu majstrov. Andalúzania okupujú piate miesto so 48 bodmi, ktoré sú nazbierali za 14 výhier, šiesť remíz a deväť prehier.

Popritom dúfa, že sa mu podarí prekonať rekord Andoniho Zubizarretu, ktorý má na konte 622 prvoligových vystúpení. Chýba mu k tomu už len sedem zápasov. Tréner Manuel Pellegrini doprial Joaquínovi minúty takmer vo všetkých ostatných dueloch Realu Betis a zdá sa, že aj on chce, aby jeho zverenec dosiahol vytúžený rekord.

Vo svojej kariére sa radoval trikrát zo zisku Copa del Rey. Okrem Betisu, klubu svojej lásky, hral aj za Valenciu, Malagu či Fiorentinu. O jeho podpis dokonca prejavila záujem Chelsea Josého Mourinha. Hráč sa však rozhodol zostať v Španielsku.