Nový klub oznámi o pár dní. Chcem najskôr uzavrieť lúčenie, vraví Mbappé

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nový klub oznámi o pár dní. Chcem najskôr uzavrieť lúčenie, vraví Mbappé

Mbappé so svojou medailou pre víťaza.
Mbappé so svojou medailou pre víťaza.Reuters
Francúzsky útočník Kylian Mbappé (25) uviedol, že po zisku majstrovskej trofeje Ligue 1a triumfe vo finále Francúzskeho pohára nad Lyonom (2:1) opúšťa Paríž St. Germain so vztýčenou hlavou. Nový klub, zatiaľ, neprezradil.

Lyon - PSG 1:2

Mbappé len pred niekoľkými dňami oznámil, že na konci aktuálnej sezóny opustí celok z hlavného mesta Francúzska. S Parížom sa lúči po sedemročnom pôsobení, počas ktorého sa stal s 256 gólmi jeho historicky najlepším strelcom. Svoj posledný zápas odohral v sobotňajšom finále na Stade Pierre-Mauroy v Lille, pričom víťazstvo PSG zabezpečili už v prvom polčase Ousmane Dembélé a Fabian Ruiz.

"Bolo to ťažké a zároveň príjemné. Je to finále, ktoré sme nakoniec vyhrali. Napĺňa nás to všetkých radosťou. Sú to všetko pekné spomienky. Na veľa rokov, na Paríž a aj, samozrejme, na túto ligu. Rozchádzame sa so vztýčenou hlavou. Najmä s trofejou a uchovávame si len pozitíva," prezradil Mbappé novinárom tesne po záverečnom hvizde.

Dvadsaťpäťročný futbalista je už niekoľko mesiacov intenzívne spájaný s prestupom do kádra aktuálneho majstra La Ligy Realu Madrid. Na otázku, prečo ešte neoznámil svoje nové pôsobisko, mal jasnú odpoveď. 

"Pretože si myslím, že je najlepšie najskôr dokončiť všetky rozlúčky. Jediné, čo som chcel, bolo pozitívne ukončiť prácu v Paríži. Máme trofej."

Mbappé a jeho ostatné čísla.
Mbappé a jeho ostatné čísla.Flashscore

"Všetko ostatné príde v pravý čas. Svoj nový klub oznámim, delí nás od toho azda už len pár dní. Nie je to žiadny problém," uzavrel reprezentant Francúzska, ktorý sa s Les Bleus predstaví na nemeckom európskom šampionáte.