Ďalšia kapitola nádhernej knihy? Klopp chce finále EFL Cupu vyhrať pre tím a fanúšikov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšia kapitola nádhernej knihy? Klopp chce finále EFL Cupu vyhrať pre tím a fanúšikov
Klopp sa pripravuje na ďalší finálový súboj.
Klopp sa pripravuje na ďalší finálový súboj.Reuters
Víťazstvo v Ligovom pohári by bolo dôležitým doplnkom záverečnej časti spomienok s Liverpoolom, povedal čoskoro odchádzajúci manažér Jürgen Klopp (56) pred finálovým zápasom svojho tímu proti Chelsea.

Ikonický kouč oznámil svoje rozhodnutie odstúpiť z funkcie manažéra Liverpoolu, pričom ako dôvod uviedol najmä ubúdajúcu energiu. Nemec, ktorý je jediným lodivodom klubu so šiestimi rôznymi veľkými trofejami, by v rámci svojej deväťročnej éry venoval prípadný triumf všetkým, ktorí sú spojení s klubom z Merseyside.

"V nedeľu chcem vyhrať, ale nie pre seba či svoju vitrínu s trofejami. Bolo by to pre chlapcov, klub a pre ľudí. To je oveľa dôležitejšie," vyjadril sa kormidelník a dodal:

"Napísali sme a stále píšeme nádhernú knihu. Keď odídem, zatvoríme ju, odložíme na poličku a potom niekto iný napíše ďalšiu. Je tu priestor na niekoľko kapitol. Som stopercentný v tom, že sa snažím vytvoriť niekoľko výnimočných spomienok na to, čo sme urobili."

Káder The Reds je pred finále poznačený dlhým zoznamom zranených hráčov, ktorý by im mohol sťažiť šance na rekordný desiaty triumf v Ligovom pohári vo Wembley. Mimo hry sú Jota, Alexander-Arnold, Alisson a Jones, otáznik visí nad štartom Salaha, Núňeza a Szoboszlaia. Kloppov tím sa bude snažiť o zisk 10. Ligového pohára v histórii klubu.