Liverpool otočil výsledok a zdolal Fulham, Gakpo napodobnil Šmicera

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Liverpool otočil výsledok a zdolal Fulham, Gakpo napodobnil Šmicera
Liverpool otočil výsledok a zdolal Fulham.
Liverpool otočil výsledok a zdolal Fulham.Profimedia
Futbalisti Liverpoolu vyhrali v úvodnom semifinálovom zápase Ligového pohára proti Fulhamu 2:1 a vytvorili si lepšiu pozíciu pred odvetou, ktorá sa uskutoční 24. januára.

Liverpool - Fulham 2:1

Skóre zápasu otvoril Willian, ktorý sa na pôde súpera presadil prvýkrát od októbra 2022. Medzitým osemkrát skóroval doma. Liverpool je jeho druhý najobľúbejší súper, keďže do jeho siete dostal loptu štvrtý raz, častejšie mal na muške iba Stoke City (5). Brazílčan je vo veku 35 rokov a 154 dní najstarším hráčom v semifinále Ligového pohára od januára 2021, kedy mal Fernandinho z Manchestru City ešte o 93 dní viac.

Willian ale nepotvrdil svoju bilanciu, že keď dá gól, tak Fulham vyhrá, čo sa mu stalo sedemkrát po sebe. "The Reds" síce neudržali na Anfielde čisté konto už v štvrtom dueli po sebe, ale tešia sa z výhry. Výrazne k tomu prispel útočník Núñez, ktorý si pripísal dve asistencie a v tejto sezóne ich na domácom štadióne má už sedem, celkovo ich nazbieral deväť.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Jones sa presadil štvrtý raz v ostatných šiestich dueloch. Keď dal gól, tak LFC ešte nikdy neprehral. Holanďan Gakpo sa stal prvým futbalistom Liverpoolu s gólom v štyroch dueloch Ligového pohára po sebe od roku 2001, keď to dokázal Vladimír Šmicer. Za Fulham chytal Leno, takže slovenský brankár Marek Rodák ostal iba na lavičke náhradníkov.

Liverpool doma v rámci anglických súťaží počas posledných troch sezón odohral 58 stretnutí. Vyhral z nich až 42, pätnásť remizoval a len raz prehral.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore