Newcastle sa vo štvrťfinále Ligového pohára postaví proti Chelsea, Rodáka čaká Everton

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Newcastle sa vo štvrťfinále Ligového pohára postaví proti Chelsea, Rodáka čaká Everton

Newcastle čaká ďalší náročný súper.
Newcastle čaká ďalší náročný súper.Profimedia
V stredu sa odohrali osemfinálové zápasy anglického Ligového pohára a následne sa uskutočnil aj žreb štvrťfinále, ktorý rozhodol o tom, že Newcastle v najväčšom ťaháku pocestuje na pôdu Chelsea.

"Straky" vyradili oba manchesterské tímy a manažér Howe si prial, aby k nim bol žreb tentoraz milosrdný, ale to sa nestalo. Martin Dúbravka v stredu na Old Trafforde vo svojom prvom tohtosezónnom klubovom vystúpení udržal čisté konto.

Chelsea odohrá doma aj tretie stretnutie aktuálneho ročníka. Rekordný osemnásobný víťaz Ligového pohára z Liverpoolu doma privíta West Ham, ktorý prekvapivo vyradil Arsenal.

Everton hostí Fulham, za ktorý v pohárovej súťaži, na rozdiel od Premier League, nastupuje Marek Rodák. Ten zatiaľ figuroval medzi tromi žrďami v každom z predošlých troch duelov.

Semifinále bude mať s určitosťou jedného účastníka z nižšej súťaže. Port Vale ako najväčšie prekvapenie postúpil až medzi osem najlepších tímov. Treťoligový celok to dokázal prvý raz vo svojej histórii. Predstaví sa proti Middlesbrough z Championship.

Osemfinálové výsledky Ligového pohára.
Osemfinálové výsledky Ligového pohára.Flashscore

Štvrťfinálové stretnutia sa odohrajú v týždni, ktorý sa začína 18. decembra. Semifinále je na programe 8. a 22. januára 2024, keďže ako jediná fáza súťaže sa hrá na odvety. Finále sa uskutoční vo Wembley v nedeľu 25. februára 2024.

Žreb štvrťfinále Ligového pohára:

Everton - Fulham

Chelsea - Newcastle

Port Vale - Middlesbrough

Liverpool - West Ham