Od rozhodcov žiada férovosť. Nenechajte sa ovplyvniť odchodom Kloppa, odkazuje Pochettino

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Od rozhodcov žiada férovosť. Nenechajte sa ovplyvniť odchodom Kloppa, odkazuje Pochettino
Pochettino chce vidieť spravodlivý súboj.
Pochettino chce vidieť spravodlivý súboj.AFP
Manažér Chelsea Mauricio Pochettino (51) pred finále Ligového pohára proti Liverpoolu vyzval rozhodcov zápasu, aby rozhodovali spravodlivo. Varoval ich, aby sa nenechali ovplyvniť emóciami v súvislosti s ohláseným odchodom Jürgena Kloppa (56).

Argentínčan narážal hlavne na to, že počas januárovej prehry Chelsea na Anfield Road v rámci Premier League boli nespravodlivo zamietnuté jeho žiadosti o pokutové kopy. "Musíme si byť istí, že budeme súťažiť a budeme spravodliví v každom jednom rozhodnutí," povedal Pochettino a dodal:

"Keď sme hrali v Liverpoole, myslím si, že ani jedno kľúčové rozhodnutie nebolo v náš prospech. Neboli udelené dve penalty. Duely 50 na 50 boli vždy pre druhú farbu, vždy červenú. Chcem, aby sa so mnou zaobchádzalo férovo."

Lodivod Blues nechce, aby boli v hre emócie a tlak okolo Kloppovej rozlúčkovej sezóny. Dúfa, že rozhodca Chris Kavanagh bude riešiť výzvy vo Wembley bez "červenej“ zaujatosti.

"Liverpool je úžasný klub, milujem Kloppa. Je to jeho posledná sezóna, ideme bojovať rovnakým spôsobom. Po mojej poslednej skúsenosti s hraním vo Wembley tam však chcem ísť bez toho, aby som cítil tlak od ľudí naokolo. Je to o tom odohrať zápas na úrovni a nech vyhrá lepší," nepriamo upozorňoval arbitrov.

Pochettinovi bola odopretá predchádzajúca šanca dostať sa k anglickej trofeji počas jeho pôsobenia v Tottenhame Hotspur, keď v roku 2015 prehral finále Ligového pohára práve proti Chelsea. Liverpool verí v rekordné 10. víťazstvo v Ligovom pohári, zatiaľ čo súper chce oživiť svoju neistú sezónu.

"Musíme byť konkurencieschopní, zvládnuť niektoré momenty počas zápasu. Myslím si, že v posledných týždňoch sme sa veľa učili a urobili krok vpred. Prichádzame vo veľmi dobrej chvíli a kondícii," dodal kouč mužstva zo Stamford Bridge. Finále je na programe 25. februára od 16:00.