Penaltový hrdina Rodák. Fulhamu vychytal výhru nad Tottenhamom a postup v EFL Cupe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Penaltový hrdina Rodák. Fulhamu vychytal výhru nad Tottenhamom a postup v EFL Cupe

Rodák sa chytil svojej šance.
Rodák sa chytil svojej šance.Profimedia
Slovenský brankár Marek Rodák (26) sa výrazne pričinil o triumf Fulhamu nad Tottenhamom v Ligovom pohári (EFL Cup). Postupujúci tím rozhodol o svojom víťazstve až po penaltovom rozstrele a dostal sa do tretieho kola.

V silnom daždi sa Fulham ujal vedenia v 19. minúte londýnskeho derby vlastným gólom nového obrancu "Spurs" Mickyho van de Vena. Domáci mohli viesť do polčasu o dva góly, no brankár Fraser Forster predviedol skvelý zákrok, keď tesne pred prestávkou zlikvidoval hlavičku Rodriga Muniza.

Vyrovnanie zo strany hostí prišlo v zápase 11 minút po zmene strán - presadil sa útočník Richarlison. Po sérii striedaní a žltých kariet sa Rodákovo mužstvo priblížilo k spečateniu víťazstva v riadnom hracom čase, snahu Harryho Wilsona ale zamietol pripravený Forster.

Na rad prišli strely zo značky pokutového kopu. Po piatich úspešných exekútoroch si loptu zobral obranca Tottenhamu Davinson Sánchez. Proti nemu stál pripravený Rodák, hodil sa po svojej ľavej ruke a pokus Kolumbijčana zneškodnil. Slovákovi spoluhráči Palhinha a Tete následne nezaváhali a poslali "Cottagers" do ďalšej fázy Ligového pohára.