Štrnáste finále pre Liverpool. O desiatu trofej si zahrá proti Chelsea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Štrnáste finále pre Liverpool. O desiatu trofej si zahrá proti Chelsea
Už v jedenástej minúte nasmeroval svoj celok do finále Díaz.
Už v jedenástej minúte nasmeroval svoj celok do finále Díaz.Profimedia
Zverenci Jürgena Kloppa (56) zvládli aj semifinálovú odvetu EFL Cupu. Fulham síce nezdolali ako v prvom zápase (2:1), ale po remíze 1:1 na jeho pôde čaká "The Reds" štrnáste pohárové finále.

Fulham - Liverpool 1:1

Z ostatných deviatich semifinále dokázali hráči Liverpoolu osemkrát postúpiť do finále, keď zvládli prvý zápas. Túto štatistiku vylepšili v stredu večer. Proti Fulhamu dokonca natiahli bilanciu zápasov bez prehry v rade na jeho pôde na číslo šesť (3-3-0). Premiérovo sedel na lavičke pripravený prvýkrát od 8. októbra Robertson. Do hry nakoniec nezasiahol. Mimochodom, keď spomíname zmeny, tak "The Reds" ich v prebiehajúcej sezóne, naprieč všetkými súťažami, urobili v základnej zostave dokopy 191. V porovnaní s ostatnými mužstvami z Premier League je to o 56 viac. 

Už v jedenástej minúte potešil svoju lavičku presným zásahom Díaz. Kolumbíjčan skóroval v každej súťaži, do ktorej v tomto ročníku zasiahol (Premier League, Európska liga, FA Cup a EFL Cup). Asistoval mu Jarell Quansah. Pre 20-ročného hráča to bola tretia gólová prihrávka v danej pohárovej súťaži. Žiadny iný futbalista nemá na konte viac. V 77. minúte sa snažil zdramatizovať súboj Diop, ale "chalupárom" sa už nepriaznivý vývoj zvrátiť nepodarilo. "The Reds" stačila remíza na postup. Finále EFL Cupu si zahrajú rekordný štrnásty raz. O desiatu trofej ich čaká vo Wembley repríza finále z roku 2022 proti Chelsea (25. február).