Je záhadou, že Česi nemajú trénera. Ich tím poznám, hovorí po žrebe Martínez

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je záhadou, že Česi nemajú trénera. Ich tím poznám, hovorí po žrebe Martínez

Martínez vyjadril so žrebom spokojnosť.
Martínez vyjadril so žrebom spokojnosť.Profimedia
Tréner Portugalska Roberto Martínez (50) po žrebe majstrovstiev Európy priznal, že český národný tím je momentálne trochu nečitateľný. Mužstvo ako jediné z 21 istých účastníkov turnaja v Nemecku nemohol v Hamburgu zastupovať tréner, keďže Jaroslav Šilhavý (62) po úspešnej kvalifikácii skončil a výkonný výbor FAČR zatiaľ nevybral jeho nástupcu. Martínez je však stále presvedčený, že má úvodného súpera svojho tímu v skupine F načítaného.

Okrem Česka a Portugalska sú v skupine F aj Turecko a víťaz marcového play-off C, ktorým bude Gruzínsko, Luxembursko, Grécko alebo Kazachstan. "Turecko vyhralo kvalifikačnú skupinu pred Chorvátskom a Walesom, aj oni sú silným súperom. Z baráže vzíde posledný tím a nech to bude ktokoľvek, bude chcieť po úspešnej baráži pokračovať na víťaznej vlne," zhodnotil Španiel.

"Česká republika je momentálne bez trénera, čo je v tejto fáze trochu záhadou. Ich tím však dobre poznám, majú kvalitných hráčov. Celkovo som so žrebom spokojný," citovala oficiálna stránka UEFA Martíneza, ktorý sa s českým výberom stretol v kvalifikácii na minuloročné majstrovstvá sveta počas svojho pôsobenia na lavičke Belgicka.

Tím okolo hviezdneho kapitána Cristiana Ronalda bude najväčším favoritom v skupine. Portugalci vyhrali všetkých desať zápasov v kvalifikácii so skóre 36:2, čo je zároveň bilancia mužstva po tom, ako ho prevzal Martínez.

"Skupina F sa začína ako posledná, máme niekoľko dní navyše na prípravu. V tomto formáte môžu zo skupiny postúpiť až tri tímy, následné play-off je už nepredvídateľné," povedal Martínez. "Pre portugalských fanúšikov je skvelé, že hráme na štadiónoch veľkoklubov ako Lipsko, Dortmund a Schalke," dodal.

Česká reprezentácia sa 18. júna v Lipsku stretne s Portugalskom a pokúsi sa zlepšiť nelichotivú vzájomnú bilanciu. Majstri Európy z roku 2016 vyhrali štyrikrát z piatich duelov, pričom Česi uspeli len v úvodnom súboji vo štvrťfinále Eura 1996 (1:0).