Krutý účet reprezentačných zrazov: Boje o EURO a MS si vyžiadali 20 zranených hviezd

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Krutý účet reprezentačných zrazov: Boje o EURO a MS si vyžiadali 20 zranených hviezd
Vinícius Jr. tiež chytil "vírus FIFA"
Vinícius Jr. tiež chytil "vírus FIFA"Profimedia
Reprezentačné prestávky robia trénerom ligových tímov večné vrásky. Nebolo to inak ani počas novembrových kvalifikačných zápasov na EURO 2024 či kvalifikácie na majstrovstvá sveta v Južnej Amerike a Afrike. Po tom, čo sa v piatok objavila správa o zdravotných problémoch krídelníka Realu Madrid Rodryga, sa počet zranených hráčov v najlepších európskych ligách zvýšil na dvadsať.

Niektorí sa už stihli zotaviť, iných však čaká dlhá prestávka po zápasoch alebo tréningoch s národnými tímami. Medzi najviac postihnuté kluby patria Real Madrid, Barcelona a West Ham. Najväčšiu smolu mali opory španielskych celkov. Je dosť možné, že tohtoročná sezóna La Ligy sa bude dohrávať bez Gaviho aj Viníciusa. Zahraničné médiá označili zdravotné ťažkosti futbalových hviezd za "vírus národného tímu".

Gavi

Španielsky stredopoliar si počas nedeľňajšieho víťazstva 3:1 nad Gruzínskom poranil koleno. Barcelona následne oznámila, že jej hráč utrpel roztrhnutie predného skríženého väzu v pravom kolene a poškodenie vonkajšieho menisku. V najbližších dňoch sa podrobí operácii a jeho sezóna sa, pravdepodobne, skončila.

Gavi utrpel vážne zranenie kolena v zápase za Španielsko.
Gavi utrpel vážne zranenie kolena v zápase za Španielsko.Profimedia

Eduardo Camavinga

Stredopoliar Realu Madrid si počas tréningu francúzskej reprezentácie pred zápasom s Gibraltárom podvrtol pravé koleno a očakáva sa, že bude mimo hry niekoľko mesiacov. Vyšetrenie odhalilo roztrhnutý vonkajší postranný väz.

Eduardo Camavinga v bolestiach počas tréningu Francúzska.
Eduardo Camavinga v bolestiach počas tréningu Francúzska.AFP

Vinícius Júnior

Brazílsky útočník utrpel svalové zranenie ľavej nohy na začiatku kvalifikačného zápasu na majstrovstvá sveta proti Kolumbii (2:1 pre Brazíliu) "Diagnostikovali mu natrhnutie dvojhlavého stehenného svalu a poškodenie šľachy na zadnej strane ľavej nohy," uviedol Real. "Vini Jr." bude mimo hry do konca roka.

Vini Jr. si v zápase Kolumbie s Brazíliou poranil stehno.
Vini Jr. si v zápase Kolumbie s Brazíliou poranil stehno.Profimedia

Warren Zaïre-Emery

Sedemnásťročný francúzsky stredopoliar skóroval pri svojom debute za národný tím. Pri góle do siete Gibraltáru mu však členok podvrtol hosťujúci stopér Ethan Santos. Bola z toho červená karta pre útočiaceho hráča, ale aj vážne zranenie strelca. Warren Zaïre-Emery by mal byť PSG k dispozícii až v roku 2024.

Mikel Oyarzabal

Útočník Realu Sociedad utrpel zranenie zadného stehenného svalu pri víťazstve 3:1 v kvalifikácii na EURO nad Cyprom. Oyarzabal stihol v zápase skórovať, ale bol nútený striedať a záver strávil v starostlivosti lekárov.

Marc-André ter Stegen

Brankár Barcelony si zranil chrbát na tréningu pred prípravnými súbojmi Nemecka proti Turecku a Rakúsku. Zranenie však nie je vážne. "Každý deň pracujem s lekármi a chcem byť čo najskôr späť," nechal sa počuť. Vynechá sobotňajší zápas vo Vallecane, Barca nasadí do brány mladíka Iñakiho Peñu, ktorý v tejto sezóne ešte neodchytal ostrý duel.

Erling Haaland

Hviezda Manchestru City si počas prípravného stretnutia Nórska s Faerskými ostrovmi (2:0) privodila zranenie členka. Keďže sa už zapojil do tréningu, očakáva sa, že bude k dispozícii na sobotňajší zápas Premier League proti Liverpoolu.

Haaland sa zranil počas služby v Nórsku.
Haaland sa zranil počas služby v Nórsku.Profimedia

Aissa Mandi

Alžírsky stredopoliar Villarrealu si v kvalifikačnom dueli na majstrovstvá sveta proti Mozambiku (2:0) poranil členok a bol vystriedaný v 14. minúte prvého polčasu. Podľa španielskej tlače bude Mandi mimo hry niekoľko týždňov.

Vedat Muriqi

Útočník Malorky sa zranil počas kvalifikačného zápasu kosovskej reprezentácie na EURO 2024 proti Izraelu (1:0) a tesne pred koncom prvého polčasu musel striedať. Natrhol si lýtkový sval na ľavej nohe a bude mimo hry najmenej šesť mesiacov.

Lucas Ocampos

Útočník Sevilly si počas tréningu s argentínskou reprezentáciou privodil svalový problém. V dôsledku toho vynechal zápas, v ktorom úradujúci majstri sveta prehrali s Uruguajom. V nasledujúcom na Maracane proti Brazílii bol pre istotu len na lavičke náhradníkov. Sevilla v nedeľu cestuje na pôdu Realu Sociedad a Ocampos by už, pravdepodobne, mal byť na ihrisku.

André Onana

Kamerunský brankár Manchestru United si zranil slabiny pri víťazstve nad Mauríciom 3:0 v kvalifikácii na majstrovstvá sveta. V 81. minúte ho nahradil Fabrice Ondoa z Nimes, ktorý odchytal aj následný súboj v Líbyi. Hoci Onana oznámil, že chce stihnúť víkendový zápas Premier League proti Evertonu, jeho štart je neistý.

United veria, že Onanovo zranenie nie je vážne.
United veria, že Onanovo zranenie nie je vážne.Profimedia

Marcus Rashford

Ďalší hráč United, útočník Marcus Rashford, musel byť vystriedaný v 61. minúte počas víťazstva Anglicka 2:0 v kvalifikácii na EURO s Maltou. Manažér Gareth Southgate uviedol, že Rashford bude v poriadku, a tak by mal nastúpiť v nedeľňajšom zápase proti Evertonu.

Jarrod Bowen

Útočník West Hamu si na tréningu anglickej reprezentácie privodil zranenie kolena a vynechal pondelkový kvalifikačný duel o postup na EURO 2024 proti Severnému Macedónsku. Bowen sedel na lavičke v prvom stretnutí proti Malte a v druhom nemohol nastúpiť. Po návrate do klubu sa musel podrobiť vyšetreniu, o jeho osude a štartu proti Burnley sa rozhodne v sobotu.

McKennie utrpel zranenie kolena v zápase proti USA.
McKennie utrpel zranenie kolena v zápase proti USA.Profimedia

Weston McKennie

Stredopoliar Juventusu síce hral v prvom zápase USA v Lige národov CONCACAF proti Trinidadu a Tobagu, ale v odvete v zostave Američanov chýbal. McKennie utrpel zápal šľachy v ľavom kolene a možno vynechá nedeľňajšie derby proti Interu Miláno.

Michail Antonio

Jamajský útočník West Hamu utrpel zranenie kolenných väzov v úvodnom zápolení štvrťfinále zámorskej Ligy národov proti Kanade. Antonio musel byť v 21. minúte vystriedaný a vynechal odvetu. Jamajka zvládla dvojzápas po výsledkoch 1:2 a 3:2 a postúpila do semifinále. Žiaľ, jej ofenzívna opora sa do hry, pravdepodobne, vráti až v roku 2024.

Alessandro Bastoni

Stredný obranca Interu Miláno si počas tréningového kempu Talianska natiahol lýtko a napokon nemohol nastúpiť v žiadnom z kvalifikačných zápasov, v ktorých si Taliansko zabezpečilo postup na EURO. Očakáva sa, že vynechá aj víkendové derby "Nerazzurri" proti Juventusu.

Guillermo Ochoa

Brankár Salernitany musel byť vystriedaný v prvom zápase Mexika vo štvrťfinále zámorskej Ligy národov proti Hondurasu, jeho spoluhráči prehrali 0:2. Mexiko vyhralo odvetu bez svojho brankára 3:0 a postúpilo do semifinále. Ochoa je však pre zranenie ramena a opuch svalu mimo hry dlhší čas. Na lekárskom oddelení talianskeho klubu strávi 8 až 16 týždňov.

Fabio Miretti

Stredopoliar Juventusu utrpel zranenie chrbta počas reprezentačného zrazu Talianska do 21 rokov a vynechal zápasy proti San Marínu a Írsku. Turínsky klub však oznámil, že by mal byť k dispozícii na duel s Interom.

Mohammed Kudus

Hviezda West Hamu si zranila chrbát v kvalifikačnom zápase na majstrovstvá sveta medzi Ghanou a Madagaskarom a tréner Chris Hughton ho chcel šetriť na druhý súboj. Kudus začal na lavičke, ale nakoniec sa za nepriaznivých podmienok dostal na ihrisko. Ghančania prehrali na pôde Komory 0:1 a útočník mal po návrate do Londýna absolvovať vyšetrenie. Jeho štart proti Burnley nie je istý.

Rodrygo

Brazílsky ofenzívny stredopoliar sa vrátil z tréningového kempu národného tímu s opuchom kolena. Hoci testy nepotvrdili vážne zranenie, Rodrygo vynechá zápas proti Cádizu, aby bol pripravený na Ligu majstrov, v ktorej Real Madrid budúcu stredu hostí Neapol.