Lídrovi skupiny Slovenska nepomôže Leão ani Pepe. Oboch vyradilo svalové zranenie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lídrovi skupiny Slovenska nepomôže Leão ani Pepe. Oboch vyradilo svalové zranenie

Rafael Leão sa k portugalskej reprezentácii nepripojí.
Rafael Leão sa k portugalskej reprezentácii nepripojí.Profimedia
Portugalský futbalista Rafael Leão z AC Miláno utrpel zranenie pravého stehenného svalu počas sobotného zápasu 12. kola Serie A na trávniku Lecce (2:2). Chýbať bude v najbližšom čase klubu i reprezentácii. Rovnako obišiel legendárny obranca Pepe (40), ktorý nedohral zápas s Guimaraesom.

Dvadsaťštyriročný útočník musel ihrisko opustiť už po deviatich minútach a podľa agentúry AFP by mal byť mimo hry dva až tri týždne. To znamená, že nebude môcť v portugalskom drese nastúpiť ani na záverečné zápasy kvalifikácie ME 2024 v "slovenskej" skupine proti Lichtenštajnsku (16. novembra) a Islandu (19. novembra). Portugalsko si už v predstihu zabezpečilo postup na EURO.

Leão má v tejto sezóne na konte štyri presné zásahy, gólom pomohol aj k triumfu 2:1 nad Parížom Saint-Germain v utorkovom dueli Ligy majstrov. V tomto stretnutí premiérovo v drese PSG skóroval slovenský reprezentant Milan Škriniar.

Mimo aj Pepe

Robertovi Martínezovi nepomôže v závere kvalifikácie ani skúsený Pepe. Portugalský národný tím oznámil, že sa nezúčastní tréningového kempu. "Utrpel svalové zranenie v sobotnom vystúpení na ihrisku Guimaraesu. Nebude k dispozícii s Lichtenštajnskom, ani Islandom," znie v oficiálnom vyhlásení. Už skôr šéf portugalskej lavičky prišiel o Nélsona Semeda.