Maddison verí, že ho nominácia na EURO neminie. Ukázal som, čoho som schopný, myslí si

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Maddison verí, že ho nominácia na EURO neminie. Ukázal som, čoho som schopný, myslí si
Maddisona vyradilo z účasti na MS 2022 zranenie kolena.
Maddisona vyradilo z účasti na MS 2022 zranenie kolena.Reuters
Stredopoliar Tottenhamu James Maddison (27) si myslí, že jeho meno bude figurovať v nominácii trénera Garetha Southgatea (53) na letné ME v Nemecku. Stredopoliar Tottenhamu to vyhlásil po marcovom reprezentačnom bloku, v ktorom Anglicko vo Wembley prehralo s Brazíliou 0:1 a vydrelo remízu 2:2 s Belgickom. Dôvody vidí vo svojich kvalitách a viere v seba samého.

Maddison má na konte šesť reprezentačných štartov, ale za Albion ešte nikdy neodohral celých 90 minút. Napriek tomu, že sa dostal do kádra na MS 2022, úvodné zápasy v Katare presedel na lavičke a potom ho vyradilo zranenie kolena.

V sobotňajšom zápase s Brazíliou, ktorý Anglicko prehralo 0:1, nenastúpil a v utorok proti Belgicku prišiel na ihrisko ako náhradník v 74. minúte. V piatej minúte nadstaveného času pomohol k remíze, keď spätnou prihrávkou našiel Judea Bellinghama, ktorý vyrovnal.

"V tíme je veľká konkurencia a veľa kvality. Viem však, že aj ja mám kvalitu na to, aby som tímu pomohol. Sebavedomie a viera v moje schopnosti mi nechýbajú. Keď som nastúpil proti Belgicku, mal som vplyv na vývoj zápasu. Ukázal som mu (Southgateovi), čoho som schopný. A chcem ukázať ešte viac," prezradil.

Anglicko sa na ME, ktoré sa začínajú 14. júna, stretne v skupine C so Slovinskom, Dánskom a Srbskom.