Nestačili na Slovensko, zlyhali aj s Luxemburskom. Hadžibegič skončil na lavičke Bosny

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nestačili na Slovensko, zlyhali aj s Luxemburskom. Hadžibegič skončil na lavičke Bosny

Hadžibegič viac reprezentáciu Bosny a Hercegoviny viesť nebude.
Hadžibegič viac reprezentáciu Bosny a Hercegoviny viesť nebude.Reuters
Faruk Hadžibegič (65) už viac nie je trénerom Bosny a Hercegoviny. Osudným sa mu stala ostatná medzinárodná prestávka, počas ktorej jeho výber nestrelil v dvoch dueloch ani gól a prehral proti Portugalsku i Luxembursku. Informáciu priniesol v piatok futbalový zväz krajiny (NFSBIH).

Bývalý hráč Juhoslávie Hadžibegič, ktorý už v roku 1999 krátko viedol Bosnu, nastúpil do funkcie v januári. Krajina po jeho vymenovaní prehrala tri zo štyroch zápasov, pričom jeho pôsobenie sa skončilo minulý víkend po zlyhaniach 0:3 s Portugalskom a v utorok doma 0:2 s Luxemburskom.

"Doterajší tréner reprezentácie Bosny a Hercegoviny Faruk Hadžibegič nebude v budúcnosti vykonávať túto prácu," uviedol zväz vo svojom vyhlásení.

Posledné výsledky Bosny
Posledné výsledky BosnyFlashscore

Hadzibegič trénoval aj národný tím Čiernej Hory či kluby ako Sochaux, Real Betis, Troyes, Dijon, Bastia a Valenciennes. Bosna je po troch prehrách na štvrtom mieste v kvalifikačnej skupine J na EURO 2024. Na druhej mieste je Slovensko, ktoré Bosnu privítalo na konci marca na Tehelnom poli, kde uspelo 2:0. Odveta je na programe v novembri.