Nie bod, ale rovno tri a sokoli letia do Nemecka. Hamšík: Je tu správna chémia, fantázia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nie bod, ale rovno tri a sokoli letia do Nemecka. Hamšík: Je tu správna chémia, fantázia

Lukáš Haraslín prežil skvelý večer. Strelil dva góly a na jeden prihral.
Lukáš Haraslín prežil skvelý večer. Strelil dva góly a na jeden prihral.TASR
Hovorí sa, že posledný krok býva najťažší. To neplatilo pre národný tím Slovenska. Futbaloví reprezentanti ho zvládli dominantne. Na vypredanom Národnom futbalovom štadióne zdolali Island 4:2 a po tretí raz v rade sa Slovensko predstaví na európskom šampionáte. Krátko po záverečnom hvizde reagovali na postup viacerí hráči či prezident SFZ pre RTVS.

Prezident SFZ Ján Kováčik

"Odpoveď na moje pocity dal dnes Francesco Calzona so svojím tímom. Ťažko opísať takéto chvíle. Som veľmi rád, že sa nám to podarilo tretíkrát v rade. Emócie navonok neprežívam, skôr vo vnútri. Nebola so mnou už odvčera reč. Teším sa, že je to úspešne za nami."

"Je evidentné, čo tréner Calzona priniesol. Futbal je o pozeraní, nepočúva sa. Pre ľudí, ktorí mu rozumejú a chcú vidieť, je jednoznačné, čo priniesol. Čo by za takýto postup dali mnohé krajiny. Napríklad Švédsko či Nórsko. Tradiční účastníci sa tam nedostali. Pre nás je to obrovský úspech. Reprezentácia mladej a malej krajiny. Tím, ktorý bol žrebovaný z piateho koša postupuje priamo."

Tabuľka slovenskej J skupiny.
Tabuľka slovenskej J skupiny.Flashscore

Marek Hamšík

"Skvelé pocity. Na toto sme čakali a dúfali sme, že sa nám to podarí spečatiť doma pred našimi fanúšikmi. Je to radosť. Fantázia. Opäť uvidíme Slovensko na veľkom šampionáte." 

"Mužstvo má tvár, identitu. Vždy vie, čo chce hrať a to je hlavné. Naozaj je tu správna chémia - taktická i kolektívna - všetko do seba zapadlo."

Slovensko - Island 4:2

Ondrej Duda

"Trochu šialene to všetko znie. Keby nám to povie niekto po prvom zápase, že postup potvrdíme doma s fanúšikmi, ťažko by som tomu veril a asi aj všetci. V každom prípade, verili sme v progres a futbal, ktorý nám ordinoval tréner Calzona."

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Martin Dúbravka

"Sme veľmi šťastní. Bol to náročný zápas. Asi sa to nezdá, keďže výsledok trochu skreľuje. Island sa dostal do vedenia, dokázali sme otočiť výsledok, čo je vždy náročné. Mohli sa stiahnuť a brániť. Klobúk dole pred chalani. Túžili vyhrať. Ukázali perfektný výkon na ťažkom teréne. Zvládli sme to a sme šťastní."