Sme pripravení zvládnuť očakávania, tvrdí Southgate po žrebe ME o tíme Anglicka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sme pripravení zvládnuť očakávania, tvrdí Southgate po žrebe ME o tíme Anglicka

Southgate by rád zdvihol nad hlavu trofej pre víťaza ME.
Southgate by rád zdvihol nad hlavu trofej pre víťaza ME.AFP
Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate (53) je presvedčený, že jeho tím naplní očakávania, ktoré sú spojené s pozíciou favorita v skupine C majstrovstiev Euŕopy. V sobotu bol "Albion" vyžrebovaný k prijateľným protivníkom.

Na turnaji, ktorý sa uskutoční v júni 2024, sa Angličania stretnú s Dánskom, Slovinskom a Srbskom. Budú sa snažiť získať prvý veľký titul od majstrovstiev sveta 1966. Anglicko, ktoré je v najnovšom rebríčku FIFA na tretej priečke, je v súčasnosti považované za jedného z hlavných kandidátov na celkový triumf.

"Tento týždeň sme vo svetovom rebríčku na treťom mieste. V prvej päťke sme už päť rokov, takže neustále podávame dobré výkony. Hráči sú pripravení na očakávania a zvyknutí hrať vo veľkých zápasoch spoločne aj individuálne. Sme nadšení a všetci sa tešíme na turnaj," povedal lodivod o svojom kádri, ktorý bol bez prehry na čele svojej kvalifikačnej skupiny pred Talianskom.

Pod vedením Southgatea sa reprezentácia dostala do semifinále MS 2018 a vo finále posledných ME prehrala na penalty s Talianmi. Na svetovom šampionáte v Katare v osemfinále podľahla Francúzom. Vzhľadom na súčasnú formu Harryho Kanea a Juda Bellinghama existuje presvedčenie, že Anglicko by teraz mohlo byť lepšie pripravené na to, aby v júni a júli budúceho roka v Nemecku dokráčalo až na vrchol.

"Sme veľmi radi, že máme týchto hráčov. Cítime, že mužstvo sa budovalo dlhé obdobie a že Anglicko je konkurencieschopné," prezradil Southgate. Kane od svojho prestupu z Tottenhamu do Nemecka strelil za Bayern 22 gólov v 18 zápasoch vo všetkých súťažiach.

"Je to úžasný hráč. Zápasy v Bayerne sú momentálne trochu iné, pretože v nich veľmi dominuje. Nám vyhral viacero zápasov, a to nielen svojimi gólmi, ale aj svojou kombinačnou hrou, schopnosťou prihrávať a spôsobom, akým vedie tím. Je veľké šťastie, že ho máme," pochválil kormidelník svojho útočníka.

Angličania začnú svoje účinkovanie na ME proti Srbsku 16. júna v západnom meste Gelsenkirchen - v domove klubu Schalke 04. Následne sa 20. júna presunú do Frankfurtu, kde sa stretnú s Dánskom v semifinálovej repríze z roku 2021, keď Anglicko vyhralo 2:1 po predĺžení. Posledný duel v skupine odohrajú 25. júna v Kolíne nad Rýnom proti Slovinsku.

"Keď nám ako prvé vyžrebovali Dánsko, vravel som si, že to bude zaujímavé. Srbsko považujem za veľmi nebezpečného súpera. Slovinsko mi dá zaspomínať na jeden z mojich prvých trénerských zápasov v reprezentácii. Nebyť Joea Harta, ktorý predviedol jeden z najlepších zákrokov, aké som kedy videl, pravdepodobne by som tu teraz nebol," uviedol anglický kouč.