Šťastný Calzona chválil dvoch mužov. Bosniaci reči o katastrofe odmietajú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šťastný Calzona chválil dvoch mužov. Bosniaci reči o katastrofe odmietajú
Denis Vavro (vo výskoku) bol oporou slovenskej defenzívy.
Denis Vavro (vo výskoku) bol oporou slovenskej defenzívy.
Profimedia
Slovenskí futbaloví reprezentanti v nedeľu porazili výber Bosny a Hercegoviny 2:0. Triumf ich posunul na priebežnú druhú pozíciu tabuľky skupiny J so štyrmi bodmi, na vedúce Portugalsko strácajú body dva. Ako videli priebeh stretnutia samotní tréneri?

Revanš za štvrtok

Franceso Calzona urobil vo svojom výbere dve zmeny oproti remízovému duelu s Luxemburskom. Denis Vavro vymenil na stopérovi Ľubomíra Šatku, Róbert Mak na pravom krídle Tomáša Suslova. Oboch borcov taliansky kouč vychválil, pričom Mak otvoril skóre súboja v 13. minúte.

"Veľmi ma teší výkon, som šťastný, som spokojný. Jedno víťazstvo môj pohľad na futbal nezmení, ešte je čo zlepšovať, ale zopakujem, teším sa z víťazstva. Mak i Vavro prišli prvý raz do môjho výberu, podriadili sa tímu, šli do toho s pokorou. Sú to inteligentní hráči a mužstvu veľmi pomohli," cituje Slovenský futbalový zväz trénera reprezentácie.

Slovensko - Bosna a Hercegovina 2:0

Slovenský výber sa musel okrem absencie stopérov Milana Škriniara a Martina Valjenta vyrovnať so situáciou na krajoch obrany. Peter Pekarík dlhodobo v Herthe nehráva, napriek tomu si pozíciu napravo zastal a dokonca mohol aj skórovať. Na ľavej strane alternoval Dávid Hancko, ktorý bojoval cez bolesť.

"Hancko mal problémy so žalúdkom. Pýtal som sa ho, či chce ísť z ihriska. Povedal nie, chcel dohrať. Dobrý signál pre mňa i všetkých. Potvrdilo sa mi, že veci na tréningu robíme dobre, teraz to potvrdil aj zápas. Štyri body sú to, čo sme si zaslúžili. Nie sme ani veľmi spokojní, ani nespokojní, cesta je ešte dlhá," skonštatoval Calzona.

Štatistiky súboja Slovensko - Bosna a Hercegovina.
Flashscore

Sklamanie áno, katastrofa nie

Bosna mala pozitívny štart do kvalifikačného cyklu, keď v prvom stretnutí pohodlne porazila Island 3:0. V Bratislave si v prvom polčase prakticky neškrtla, v druhom vystrelila na bránu Martina Dúbravku len raz. 

"Som sklamaný, ale nestala sa žiadna katastrófa. Slováci si víťazstvo zaslúžili, aj keď sme im k nemu výrazne pomohli najmä v prvom polčase. Musíme si dobre analyzovať, čo sa do prestávky stalo. V tejto chvíli viem povedať, že naše mladé mužstvo nevie udržať výkon vo dvoch zápasoch za tri dni," poznamenal kouč Bosny a Hercegoviny Faruk Hadžibegič.

Hostia sa po letargických 45 minútach prebrali s príchodom Cimirota, Džeka a Prciča. Bol to ale Demirovič, ktorý odmietol skórovať po centri z pravej strany. "V prvom polčase sme sa akoby báli, dali sme Slovákom príležitosť a oni ju využili. Čo sa týka zostavy, pracujeme s tým, čo máme. Z pohľadu kvalifikácie nie je nič stratené, ešte nikto nepostúpil, hrá sa veľa zápasov a v tabuľke budú zmeny."

Tabuľka skupiny J po dvoch kolách.
Flashscore

Kto a kedy čaká Slovákov najbližšie?

Najbližší asociačný termín pre reprezentácie je na programe v polovici júna po konci klubových sezón. Po dvoch domácich zápasoch budú Slováci cestovať na západ. Prvý duel pred letnou prestávkou absolvujú na Islande 17. júna, o tri dni neskôr si zmerajú sily s outsiderom skupiny z Lichtenštajnska. Kvalifikácia bude následne pokračovať v septembri domácim dvojzápasom s Portugalskom a Lichtenštajnskom.

Program Slovákov v najbližších siedmich stretnutiach.
Flashscore