Vo Vaduze sa blysol nečakaný spasiteľ. Vavro: Systém funguje, treba mu veriť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vo Vaduze sa blysol nečakaný spasiteľ. Vavro: Systém funguje, treba mu veriť

Favorit súboja si vezie chudobnú výhru.
Favorit súboja si vezie chudobnú výhru.TASR
Duel vo Vaduze mal nečakaného hrdinu. Stal sa ním stopér slovenskej futbalovej reprezentácie Denis Vavro (27), ktorý sa ako jediný dokázal presadiť a zariadil chudobné víťazstvo. Pre legionára z FC Kodaň to bol oficiálne premiérový gól v najcennejšom drese, ktorý má navyše obrovský význam. Slováci si vďaka nemu upevnili druhé miesto v tabuľke skupiny J kvalifikácie ME 2024.

Na Lichtenštajnsko nemajú Slováci historicky dobré spomienky, predošlé dva zápasy tu remizovali a odchádzali s dlhým nosom. Od podobného scenára nebolo ďaleko ani do tretice. Žiadna nádielka domácim poloamatérom sa nekonala a bolo z toho trápenie favorita až do konečného hvizdu.

"Sám som prekvapený, že som rozhodol. Dávid Hancko to predĺžil na zadnú žrď a ako chalani so smiechom povedali, s mojou veľkou hlavou to už musím trafiť. Bol to dôležitý zápas, vezieme si šesť bodov a hlavne toto víťazstvo viac chutí, lebo je koniec sezóny," povedal Vavro.

Výsledky štvrtých duelov skupiny J
Výsledky štvrtých duelov skupiny JFlashscore

Lichtenštajnčania boli počas stretnutia nepríjemní, sústredene bránili a pridali aj nešportové zbrane. "Nechceli hrať, zdržovali, padali na zem. Ešteže sme dali gól do polčasu. V druhom sme však ďalší nepridali, hoci sme mali šance na päť či šesť zásahov. Nakoniec rozhodla štandardka. Keby sme sa do 15. minúty presadili tri-štyri razy, tak je po zápase. Takto sme ho nechali otvorený do 96. minúty, z čoho sa musíme poučiť a takéto duely rozhodovať skôr. Aj preto, aby sme ušetrili sily," uvedomoval si Vavro.

V marcovom zápase proti Bosne a Hercegovine si Vavro vypýtal miestenku v základnej zostave a v júni ju po boku Milana Škriniara potvrdil dvoma kvalitnými výkonmi. Sám si pochvaľuje zmenu na trénerskom poste, ktorá začína prinášať ovocie v podobe výsledkov. Slováci vyhrali tretí zápas za sebou a po úvodnom zakopnutí s Luxemburskom sú vo veľmi dobrej pozícii z hľadiska postupových šancí na ME.

"Čakajú nás tri dôležité zrazy. Je tu skvelá partia a aj tréneri nám prízvukujú, že môžeme dosiahnuť veľa. Zatiaľ si za tým ideme. Tento systém funguje a treba mu veriť. Konečne vieme, čo chceme hrať. Automatizmy sa dostavia, sme spolu len krátko," dodal stredný obranca.

Zvyšný program Slovenska v kvalifikácii ME 2024
Zvyšný program Slovenska v kvalifikácii ME 2024Flashscore