Vráti sa White do anglickej reprezentácie? Rice dúfa, že spoluhráča z Arsenalu presvedčí

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vráti sa White do anglickej reprezentácie? Rice dúfa, že spoluhráča z Arsenalu presvedčí
Rice by bol rád, keby sa jeho klubový spoluhráč White vrátil do národného tímu.
Rice by bol rád, keby sa jeho klubový spoluhráč White vrátil do národného tímu.Reuters
Je to už takmer rok a pol od chvíle, čo Ben White (26) naposledy nastúpil na ihrisko v drese anglickej reprezentácie. Obranca Arsenalu opustil tréningový kemp pred majstrovstvami sveta v Katare a odvtedy sa v nominácii neobjavil. Odmietol pozvánku na aktuálny zraz, ale je možné, že na EURO nakoniec pôjde. Whiteov spoluhráč z Arsenalu Declan Rice (25) priznal, že sa ho pokúsi presvedčiť, aby sa do národného tímu vrátil.

Keď White pred rokom a pol z osobných dôvodov opustil tím pred majstrovstvami sveta, dlho sa špekulovalo o tom, čo stálo za jeho rozhodnutím. Po turnaji vyšlo najavo, že konflikt s asistentom trénera Steveom Hollandom bol jedným z hlavných dôvodov odchodu z tábora. Predpokladalo sa preto, že White nebude v národnom tíme pod súčasným vedením.

Defenzívny univerzál svoje rozhodnutie nezmenil ani pred marcovým zrazom, z ktorého sa vopred ospravedlnil. "Zavolal nám športový riaditeľ Arsenalu, ktorý nám povedal, že Ben nechce byť súčasťou nominácie," povedal tréner Albionu Gareth Southgate pred zápasmi s Brazíliou a Belgickom.

Nie je prekvapením, že mal o beka Arsenalu záujem. Nemá k dispozícii príliš veľa borcov, ktorí by mohli zastávať úlohy na krajoch i v strede obrany. Pri zbežnom pohľade na aktuálnu nomináciu môžeme univerzálnosť Whitea hľadať v Johnovi Stonesovi a Joeovi Gomezovi. Ostatní hráči nebudú hrať na viacerých defenzívnych pozíciách v takej kvalite.

"Ben je jedinečný hráč, ktorý môže hrať na troch pozíciách a všade bude rovnako dobrý. Práve to, že môže naskakovať na krajoch i v strede obrany a môže zaskakovať aj ako defenzívny stredopoliar, môže byť rozhodujúcim faktorom na turnaji, akým je Euro," uviedol Rice o svojom spoluhráčovi.

Odchovanec West Hamu, ktorý si v utorok večer oblečie kapitánsku pásku pri svojom 50. štarte v drese Anglicka, na tlačovej konferencii niekoľkokrát naznačil, že by bol rád, keby White odišiel na záverečný turnaj do Nemecka.

"Keď sa vrátim do klubu, porozprávam sa s Benom a skúsim zistiť, čo by povedal na návrat do reprezentácie. Myslím si, že Bukayo (Saka) a Aaron (Ramsdale) ma v mojej snahe podporia tiež. Vrhneme sa naňho a pokúsime sa ho presvedčiť, aby svoje rozhodnutie prehodnotil," priznal Rice.

Program Anglicka pred ME a na začiatku turnaja.
Program Anglicka pred ME a na začiatku turnaja.Flashscore

Jeho úsilie však môže vyjsť nazmar. Konečné slovo v nominácii má totiž tréner a Southgate na aktuálnom zjazde naznačil, že hráči, ktorí chodia reprezentovať pravidelne, majú k účasti na ME výrazne bližšie.

"Dvere mal otvorené. Keby chcel, mohol tu byť. On však pozvánku odmietol. Neviem, čo bude ďalej," skonštatoval rozladený manažér o Whiteovej situácii.

Anglicko - Belgicko (utorok, 20:45)