Výhoda v Luxembursku? Môžeme hrať aj na remízu, hovorí pred dôležitým zápasom Šesták

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výhoda v Luxembursku? Môžeme hrať aj na remízu, hovorí pred dôležitým zápasom Šesták

Šesták v drese slovenskej reprezentácie.
Šesták v drese slovenskej reprezentácie.Profimedia
Futbalistov Slovenska čaká v pondelok 16. októbra mimoriadne dôležitý duel kvalifikácie ME 2024 na pôde Luxemburska. "Sokoli" majú na druhom mieste J-skupiny dvojbodový náskok pred domácimi. Palce im bude držať aj bývalý reprezentačný útočník Stanislav Šesták (40).

Rodák z obce Demjata dobre pozná ťarchu reprezentačných povinností. Dres s dvojkrížom na hrudi si na A-úrovni obliekol 66-krát a patril medzi výrazné postavy národného výberu. Šesták bol jednou z hlavných tvárí úspešnej kvalifikácie na MS 2010 v Juhoafrickej republike, strelil šesť gólov a výraznou mierou prispel k postupu Slovenska na premiérové vrcholové podujatie v samostatnej histórii krajiny. Pred zápasom s Luxemburskom prezradil v rozhovore pre RTVS svoje dojmy.

Luxembursko - Slovensko (16. október, 20:45)

Šesták s dvojkrížom na hrudi.
Šesták s dvojkrížom na hrudi.Profimedia

"Dúfam, že budeme dobre takticky pripravení. Ak nás chce súper v tabuľke predbehnúť, musí vyhrať. Pre nás je to o to jednoduchšie, nemusíme urobiť maximum pre to, aby sme strelili gól. Môžeme hrať s kľudom aj na remízu," nechal sa počuť.

Šesták sa v národným výberom rozlúčil na najvyššej úrovni - v osemfinálovom stretnutí ME 2016 proti Nemecku. V najcennejšom drese zaznamenal 13 gólov a bol mu verný 12 rokov. Aj preto sleduje zápasy svojich pokračovateľov s veľkým záujmom.

"Portugalci nás v prvom polčase na domácom ihrisku 'vybrejkovali' po nejakých stratách. Verím, že to tak v Luxembursku nebude, že tých strát čí príležitostí na brejkové situácie bude čo najmenej a že zápas si uhráme."

Forma Slovenska v posledných zápasoch.
Forma Slovenska v posledných zápasoch.Flashscore

Slovensko sa v prípade víťazstva môže priblížiť k vytúženému postupu. Po nevydarenom prvom dejstve v piatkovom dueli s Portugalskom sa po zmene strán hráči nadýchli k omnoho lepšiemu výkonu a nechýbalo veľa, aby favoritovi zobrali body. Po záverečnom hvizde mysleli na svojho pondelkového súpera: "Výkon z druhého polčasu, hlavne kombinácie, odhodlanie a sebavedomie treba preniesť aj do duelu s Luxemburskom," povedal strelec druhého gólu do portugalskej siete Stanislav Lobotka.