Žiadna remíza. Musíme kreatívne prekonať defenzívny blok Luxemburska, tvrdí Jendrišek

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Žiadna remíza. Musíme kreatívne prekonať defenzívny blok Luxemburska, tvrdí Jendrišek

Jendrišek počas zápasu osemfinále MS 2010 proti Holandsku.
Jendrišek počas zápasu osemfinále MS 2010 proti Holandsku.Profimedia
V národnom tíme odohral 37 zápasov, zahral si na MS v 2010 v Juhoafrickej republike a proti Luxembursku absolvoval takisto niekoľko stretnutí. Skúsený útočník Erik Jendrišek (36) v exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy pred dôležitým pondelkovým stretnutím Slovenska v boji o EURO 2024 predpokladá, že súper bude hrať v defenzívnom bloku a verí, že favorit kreatívne nájde spôsob, ako sa s tým vyrovnať.

Erik, vráťme sa k zápasu proti Portugalsku. Ako hodnotíte výkon Slovenska?

"Bol to bojovný výkon. Pomohol nám brankár Dúbravka. Uhrali sme prijateľný výsledok s ťažkým súperom, čo hovorí aj o našom zlepšení. Na konci zápasu boli Portugalci nervózni, aby nestratili tri body, takže škoda, ale zároveň je potrebné uznať kvalitu súpera."

Napriek prehre teda prevládajú dobré pocity. Bude dôležité preniesť ich do zápasu v Luxembursku?

"Verím tomu, že chalani nadviažu na výkon s Portugalskom, aj keď, ako som už viackrát spomínal, viac nám sedia stretnutia, v ktorých nie sme favoritom. Teraz bude zápas pravdepodobne o nás, my budeme musieť hrať, sme favoritom. Sám som zvedavý, ako sa s tým mužstvo vysporiada."

Čo je potrebné zlepšiť oproti prvému zápasu proti Luxembursku v aktuálnej kvalifikácii?

"To stretnutie si pamätám. Bol to začiatok kvalifikácie. Teraz majú chalani odohraných viacero dobrých zápasov, sú zžití s trénerom, jeho taktikou. Kolektív sa stmelil. Tieto veci hrajú v náš prospech."

Jendrišek v zápase proti Luxembursku.
Jendrišek v zápase proti Luxembursku.Profimedia

Aký bude kľúč k víťazstvu?

"Musíme hrať kreatívne a dominantne, vytvárať si šance, streliť z nich góly. Bude to o to ťažšie, že nás čaká hra do zatvorenej obrany súpera, čo je náročnejšie, ako hrať na kontry. Tam máme typológiu hráčov ako Haraslín, Suslov alebo Schranz, ktorí sú rýchlostné typy a vedia využiť priestory v otvorenej obrane, keď nás súper zatlačí. Pochybujem totiž, že Luxembursko otvorí hru. Z našej strany to bude chcieť trpezlivosť, dominanciu na lopte a kreativitu."

Dá sa teda očakávať, že Slovensko bude búšiť do defenzívneho bloku Luxemburska?

"Áno, očakávam taký zápas. Musíme kreativitou prekonať defenzívny blok. Neverím tomu, že Luxembursko s nami pôjde do otvoreného boja. Oni hrajú o historický výsledok. Som presvedčený, že budú vychádzať zo zabezpečenej defenzívy. Verím, že naši na to nájdu recept."

Stanislav Šesták povedal, že by stačila aj remíza. Ako to vidíte vy?

"Samozrejme, počíta sa každý jeden bod, ale neverím a nemyslím si, že mužstvo pôjde do tohto zápasu s cieľom hrať na remízu. Na tú sa hrá veľmi ťažko. Môže sa stať všeličo, je to riskantné. Skôr by som očakával, že chalani pôjdu za víťazstvom a tým pádom sa šance na postup ešte zvýšia."

Aktuálna situácia v
Aktuálna situácia v Flashscore

V čom vidíte najväčší posun v národnom tíme od príchodu trénera Calzonu?

"Každé mužstvo potrebuje čas, takisto aj tréner. Keď prišiel, možno nepoznal úplne všetkých hráčov osobne. Všetko je to o vývoji. Reprezentačné prestávky sú krátke, nie je to ako v klube, teda na dennodennej báze. Postupne však tím bol spolu častejšie a aj to dopomohlo k lepším výkonom. Kolektív sa ustálil, väčšinou chodia tí istí hráči, aj keď, samozrejme, malé zmeny tam sú. Kolektív je spolu častejšie. To je hlavný dôvod."

Trúfate si tipnúť, ako to v pondelok dopadne?

"Verím, že by sme mohli vyhrať 2:0."

Luxembursko - Slovensko (pondelok 20:45)