Zlepšiť koncovku a zvládnuť Luxembursko, hovorí Škriniar

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlepšiť koncovku a zvládnuť Luxembursko, hovorí Škriniar

Slovenskí futbalisti zvládli úlohu favorita a získali dôležité tri body s Lichtenštajnskom.
Slovenskí futbalisti zvládli úlohu favorita a získali dôležité tri body s Lichtenštajnskom.TASR
Slovenskí futbalisti splnili v pondelok na Tehelnom poli jasnú úlohu favorita a zo zápasu s Lichtenštajnskom si odniesli tri body. Súpera zdolali 3:0 a v J-skupine im patrí postupové druhé miesto - päť bodov za Portugalskom a tri pred Luxemburskom. Všetky góly pritom padli v úvodnej šesťminútovke a prvý už v deviatej sekunde.

Napriek prevahe chtíč zlepšiť koncovku

Slovensko výrazne zlepšilo počet strelených gólov v kvalifikácii i skóre, ktoré je momentálne 8:2. Zároveň vsietilo najviac gólov v jednom stretnutí od novembra 2021, keď vyhralo na Malte 6:0 v kvalifikácii na MS 2022.

"Určite bude treba zapracovať na koncovke. Dostaneme sa pred 16-ku najrýchlejšie spomedzi tímov v skupine. Chýba nám však to zakončenie, koncentrácia, pokoj a drzosť. Verím, že sa to zlepší a chalani si nabudúce prinesú dobrú formu z klubov," zhodnotil Milan Škriniar koncovku svojho tímu.

Dobrú formu si z 2. Bundesligy priniesol aj Bénes
Dobrú formu si z 2. Bundesligy priniesol aj BénesTASR

Zvládnuť Luxembursko a prikloniť si postupovú šancu

V súbežne hranom zápase vyhral superfavorit skupiny Portugalsko nad Luxemburskom vysoko 9:0. Práve druhý menovaný tím je pre Slovákov zrejme najväčší súper v boji o postup na tretie EURO za sebou. 

"Myslím si, že nám veľa ukáže zápas s Luxemburskom. Na 90 percent sa dá povedať, že ak ho zvládneme, šance na postup sa priklonia na našu stranu," povedal k ďalšiemu vývoju v skupine kapitán.

Futbalista PSG súhlasil aj s tým, že vysoká prehra súpera v Algarve znamená varovný prst pre slovenských reprezentantov. V najbližšom stretnutí kvalifikácie sa predstavia práve na trávniku majstrov Európy z roku 2016.

"Určite je to výstraha, ale zápas som nevidel. Rozoberieme si ho, keďže nás čakajú najbližšie práve títo súperi. Portugalsko je náročný protivník, ale výsledok 0:9 ma prekvapil. Hrá sa tam ťažko, pokúsime sa na to dobre pripraviť."

Flashscore známky pre základnú zostavu Slovenska
Flashscore známky pre základnú zostavu SlovenskaFlashscore

Štýl, ktorý vyhovuje nielen hráčom, ale aj fanúšikom

Slovenská prezentácia je momentálne zhruba rok pod vedením talianskeho realizačného tímu na čele s trénerom Calzonom. V žrebe kvalifikácie bola až v piatom výkonnostnom koši a v súčasnosti má už veľké šance na postup.

"Myslím si, že tréner sa nám na každom sústredení snaží nútiť svoj rukopis, tlačiť to do nás a chápeme to stále lepšie a lepšie. Viac chápeme, kde máme stáť a aké priestory si máme otvárať," opísal kapitán fungovanie pod talianskym kormidelníkom.

Jemu samému tento štýl vyhovuje, pozná ho z Parížu St.Germain i bývalého pôsobiska Interu Miláno

"Tento rukopis mi nie je úplne cudzí, aj Luciano Spalletti chcel v Interi hrať podobným systémom. Aj v Paríži chceme mať teraz stále loptu a dominovať s ňou. Myslím, že to sedí aj ostatným chalanom, len musíme odstrániť chyby. Zároveň je tento štýl podľa mňa lepší aj pre fanúšikov."

Tabuľka skupiny J
Tabuľka skupiny JFlashscore

Slováci si tak odniesli zo septembrového asociačného termínu tri body. Proti Portugalsku im však na Tehelnom poli nechýbalo veľa k prekvapivej remíze.

"Z dvojzápasu sme si zaslúžili o niečo viac ako tri body. Stále sme druhí v skupine a s tým sme spokojní," dodal Škriniar. Najbližšie dve stretnutia odohrá jeho tím vonku, 13. októbra nastúpi s Portugalskom a o tri dni neskôr ho čaká duel v Luxembursku.