Ako v rozprávke. Tribúna Sever, šatňa Slavie i podobné dresy, žiaril šťastím Souček

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ako v rozprávke. Tribúna Sever, šatňa Slavie i podobné dresy, žiaril šťastím Souček

Tomáš Souček zdvihol nad hlavu trofej pre víťaza EKL na domácej pôde v Edene.
Tomáš Souček zdvihol nad hlavu trofej pre víťaza EKL na domácej pôde v Edene.Profimedia
Stredopoliar Tomáš Souček (28) aj niekoľko hodín po zápase nemohol uveriť, že v pražskom Edene, kde dlhé roky hrával za Slaviu pred odchodom do londýnskeho klubu, ovládol s West Hamom Európsku konferenčnú ligu. Kapitán českej reprezentácie označil víťazstvo 2:1 nad Fiorentinou vo finále a zisk svojej prvej trofeje v súťažiach UEFA za najväčší úspech kariéry a rozprávku na celý život. Priznal, že počas osláv na známom štadióne sa neubránil slzám dojatia.

Souček po historickom stretnutí uviedol: "Určite je to zatiaľ životný úspech. Získal som tu titul so Slaviou, hrali sme poháre, Ligu majstrov, ale toto je najviac v mojej kariére. Bol to najťažší zápas a najväčší úspech. Táto medaila je najvyššie,"

Zisk európskej trofeje na štadióne Slavie, ktorej je produktom, označil za splnený sen. "Veľmi si to užívam. Je to tu v Edene, všetko je super. Hovorím si, že je to ako v rozprávke. V Slavii som bol 15 rokov, teraz som takmer štyri roky vo West Hame a všetko sa spojilo. Vybojovali sme tu titul, zdvihli sme pohár. Stále nemôžem uveriť tomu, ako sa to zišlo. Je to ďalší splnený sen a rozprávka, ktorú budem žiť celý život," povedal český futbalista.

Počas zápasu sa cítil ako doma."Bolo to úžasné, pretože sme mali Tribúnu Sever (kde sídli kotol Slavie), našu slávistickú šatňu. Zároveň sme mali oranžovo-biele dresy namiesto červeno-bielych. Dosť sa to spojilo. Cítil som sa veľmi príjemne, ako doma. Verím, že som to ukázal aj na ihrisku," vravel Souček, ktorý v závere za stavu 1:1 dvakrát zakončil a nabehal aj najviac kilometrov zo všetkých finalistov.

"Dôležité je, že sa nám podarilo zvíťaziť. O tom to je. V celej súťaži sme okrem jednej remízy vyhrali všetky zápasy, takže si myslím, že sme zaslúžene zdvihli trofej nad hlavu," dodal bývalý hráč Liberca a Žižkova.

Z víťazstva sa mohol tešiť o to viac, že vo finále s ním v základnej zostave West Hamu hral jeho krajan a zároveň bývalý obranca Slavie Vladimír Coufal. Farby Fiorentiny háji ďalší český stredopoliar Antonín Barák, ktorý nastúpil ako náhradník v nadstavenom čase.

"Na začiatku sezóny sme si s Cufom povedali, že to tu musíme zvládnuť. Keď sme sem prišli, sami sme tomu neverili. Je úžasné, že sme sa tu vrátili spolu, vyšlo nám to a vyhrali sme. Máme veľa spoločných fotografií a opäť nezabudnuteľné zážitky," vyjadril sa Souček.

Priamo na ihrisku si užil aj emotívnu oslavu so svojou rodinou: "Mal som tu najbližších ľudí, rodinu, priateľov. Snažil som sa zohnať lístky, aj keď to bolo ťažké. Som rád, že som ich potom mohol pozvať na ihrisko, pretože ma stále podporujú. Oni plakali, ja som plakal. Bolo to veľmi emotívne, budem si to pamätať veľmi dlho."

V hľadisku Edenu oslavoval aj spolumajiteľ West Hamu a majiteľ Sparty Daniel Křetínský, ktorý bol na štadióne rivala zo Slavie prvýkrát. "S pánom Křetínským som sa ešte nevidel. Dúfam, že sa mu to tiež páčilo a videl najlepší štadión v Česku," žartoval Souček.