Debakel Fenerbahce v Dánsku. Postup Aston Villy, Fiorentiny či PAOK-u

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Debakel Fenerbahce v Dánsku. Postup Aston Villy, Fiorentiny či PAOK-u

Aktualizované
Nygren (v strede) s hetrikom do siete Fenerbahce.
Nygren (v strede) s hetrikom do siete Fenerbahce.Profimedia
Futbalisti PAOK Solún zvíťazili vo štvrtkovom zápase G-skupiny 5. kola skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy (EKL) na pôde Eintrachtu Frankfurt 2:1 a spečatili priamy postup do osemfinále. Účasť v jarných vyraďovacích bojoch si zabezpečila aj Aston Villa a Fiorentina.

A-skupina:

KÍ Klaksvík - Slovan Bratislava 1:2

Prečítajte si reportáž Flashscore Správ.

Reakcia Vladimíra Weissa.

Tabuľka skupiny A.
Tabuľka skupiny A.Flashscore

Olimpija Ľubľana - OSC Lille 0:2

Lille neprehralo vo všetkých súťažiach už 11 zápasov a víťazstvom 2:0 nad Ľubľanou na štadióne Stožice si zabezpečilo postup do jarnej fázy európskych pohárov.

B-skupina:

Gent - Zorja Luhansk 4:1

Tabuľka skupiny B.
Tabuľka skupiny B.Flashscore

Breidablik - Maccabi Tel Aviv 1:2

Medzi postupujúce tímy sa zaradil okrem Gentu aj Maccabi Tel Aviv. O tom, kto si zahrá priamo osemfinále, rozhodne vzájomný duel prvých dvoch tímov v polovici decembra.

C-skupina:

Astana - Dinamo Záhreb 0:2

Dôležité víťazstvo futbalistov Záhrebu, pretože si ním zachovali šancu na postup. Úradujúci chorvátsky majster je na druhej priečke, o dva body práve pred Astanou. 

Tabuľka skupiny C.
Tabuľka skupiny C.Flashscore

Ballkani - Viktoria Plzeň 0:1

Z "céčka" si už vo 4. kole zabezpečila istotu prvenstva v skupine Plzeň aj so Slovákmi Mariánom Tvrdoňom a Erikom Jirkom. Českému zástupcovi na pôde kosovského Balkkani chýbal práve Jirka, no "viktoriáni" zvíťazili aj v piatom stretnutí skupiny, na čo im stačil jediný gól, ktorý strelil v 81. minúte Pavel Šulc.

D-skupina:

Bodö/Glimt - Lugano 5:2

Nórsky celok nenechával nič na náhodu a vysokým domácim triumfom si zabezpečil s Bruggami postup do jarnej vyraďovacej fázy. 

Tabuľka skupiny D.
Tabuľka skupiny D.Flashscore

Besiktas - Club Bruggy 0:5

Prekvapivú skupinu prežíva turecký veľkoklub. S nelichotivým skóre 5:14 je na dne tabuľky. Svojich fanúšikov nepotešil ani v piatom kole, keď Bruggám podľahol vysoko 0:5.

E-skupina:

AZ Alkmaar - Zrinjski Mostar 1:0

Tabuľka skupiny E.
Tabuľka skupiny E.Flashscore

Aston Villa - Legia Varšava 2:1

Aston Villa v súboji o prvé miesto v E-skupine zdolala Legiu Varšava. Postupový gól tímu z Premier League zabezpečil v 59. minúte španielsky obranca Alex Moreno. Poľský vicemajster si však môže zaistiť postup v poslednom stretnutí s holandským Alkmaarom, s ktorým mu stačí získať aspoň bod.

F-skupina:

Fiorentina - Genk 2:1

Genk v zostave so slovenským reprezentantom Patrikom Hrošovským odolával tlaku talianskej Fiorentiny do 83. minúty, v ktorej účastníkovi Serie A zabezpečil postup zo skupiny z pokutového kopu argentínsky útočník Nicolas Gonzáles.

Tabuľka skupiny F.
Tabuľka skupiny F.Flashscore

Čukarički - Ferencváros 1:2

G-skupina:

Helsinki - Aberdeen 2:2 

Duel sa v Helsinkách komplikoval, kde rozhodca za stavu 2:2 v záverečnej štvrťhodine prerušil zápas medzi domácim. Dôvodom boli nepriaznivé podmienky na hracej ploche, ktoré spôsobilo sneženie. Po odhrnutí súvislej vrstvy snehu pluhmi sa stav stretnutia nezmenil.

Tabuľka skupiny G.
Tabuľka skupiny G.Flashscore

Eintracht Frankfurt - PAOK Solún 1:2

Chyba Kevina Trappa v druhom polčase priniesla PAOK-u dôležité tri body za výhru 2:1 na pôde Eintrachtu Frankfurt, ktorý si tak upevnil prvé miesto v skupine G. Nemecký klub utrpel len druhú domácu porážku od polovice februára tohto roka.

H-skupina:

Spartak Trnava - Ludogorec Razgrad 1:2

Prečítajte si reportáž Flashscore Správ.

Reakcia na poslednú domácu prehru.

Tabuľka skupiny H.
Tabuľka skupiny H.Flashscore

Nordsjaelland - Fenerbahce 6:1

Benjamin Nygren zaznamenal za 29 minút po nástupe do druhého dejstva hetrik a doviedol Nordsjaelland k pamätnému víťazstvu 6:1 nad Fenerbahce. Domáci Dáni sa tak prvýkrát v histórii ocitli na pokraji postupu zo skupinovej fázy do vyraďovacej fázy.