Krvácajúca rana kapitána Fiorentiny. West Ham odsúdil správanie vinných fanúšikov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Krvácajúca rana kapitána Fiorentiny. West Ham odsúdil správanie vinných fanúšikov

Obranca West Hamu a Talian Ogbonna utešuje krajana Biraghiho
Obranca West Hamu a Talian Ogbonna utešuje krajana Biraghiho Reuters
West Ham United odsúdil správanie niektorých svojich fanúšikov po tom, čo kapitán Fiorentiny Cristiano Biraghi (30) krvácal, keď ho počas finále Európskej konferenčnej ligy zasiahol pohár hodený z tribúny.

Priaznivci hádzali na Biraghiho aj iné predmety v momente, keď sa pripravoval na rohový kop počas finálového zápasu v Prahe. Po zásahu do hlavy mu musela byť poskytnutá lekárska pomoc.

"West Ham United bezvýhradne odsudzuje správanie malého počtu jednotlivcov, ktorí hádzali predmety na ihrisko počas dnešného finále Európskej ligy UEFA," uviedol klub vo vyhlásení a pokračoval:

"Tieto činy nemajú vo futbale miesto a v žiadnom prípade nereprezentujú hodnoty nášho klubu a drvivej väčšiny našich priaznivcov, ktorí sa tento týždeň v Prahe a počas posledných dvoch sezón v európskych súťažiach správali bezúhonne. V súlade s naším prístupom nulovej tolerancie budú všetky identifikované osoby odovzdané polícii a bude im udelený zákaz vstupu na dobu neurčitú, a teda nebudú môcť vstúpiť na londýnsky štadión a cestovať s klubom."

Biraghi krvácal po tom, čo ho zasiahli predmety, ktoré hádzali fanúšikovia West Hamu
Biraghi krvácal po tom, čo ho zasiahli predmety, ktoré hádzali fanúšikovia West HamuReuters

Kapitán "fialiek" bol rýchlo ošetrený a schopný pokračovať v hre. Jeho tím napokon zažil neúspešné finále. West Ham v stredu získal svoju prvú veľkú európsku trofej za posledných 58 rokov po tom, ako Jarrod Bowen v 90. minúte rozhodol o víťazstve.

Česká polícia ešte predtým uviedla, že zadržala 16 priaznivcov Fiorentiny, keď v miestnom bare napadli fanúšikov West Hamu a policajta.