Mal by som byť smutný, no nie som, hovorí Gašparík. Trnava chcela s Fenerbahce hrať futbal

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mal by som byť smutný, no nie som, hovorí Gašparík. Trnava chcela s Fenerbahce hrať futbal

Na snímke tréner Trnavy Michal Gašparík.
Na snímke tréner Trnavy Michal Gašparík.TASR
Futbalisti Spartaka Trnava ukončili pôsobenie v základnej skupine Konferenčnej ligy rovnakým spôsobom ako ho začali a to prehrou 0:4. Na pôde Fenerbahce ukázal favorit svoju kvalitu, slovenský zástupca tak končí posledný s jediným bodom.

Tréner Michal Gašparík sa ale snažil na celú situáciu pozerať z tej lepšej stránky: "Tréner by mal byť po takomto zápase smutný, ale absolútne to takto necítim. Vybojovali sme si účasť v skupinovej fáze, už to bol pre nás bonus. Vedeli sme, že sme dostali do skupiny tri kvalitné mužstvá," nechal sa počuť po stretnutí v Istanbule.

Fenerbahce - Trnava 4:0

"Bíli Andeli" sa snažili proti silnému súperovi postaviť rovnocenne, a tak nezvolili len betónovanie vlastnej šestnástky.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

"Výsledok pre nás nie je dobrý, chalani robili, čo mohli, ale ten rozdiel v kvalite bol taký markantný, že sa napokon na výsledku prejavil. My sme nechceli ísť do zápasu s defenzívnou taktikou ani zostavou, chceli sme s ťažkým súperom hrať, dobre nás však dostupovali, nemali sme kvalitu na lopte a Fenerbahce si vypracovalo veľa brejkových situácií, opakovalo sa to aj po zmene strán, keď si súper vytvoril góly po prechodovej fáze a brejkoch," tvrdí Gašparík.

Cenné skúsenosti ale Trnave budú môcť hodiť aj smerom do budúcnosti: "Túto skupinu a celkovo tento zápas berieme ako skúsenosti, pre mladších je to možno aj poučenie. Ťažko niečo vyčítať hlavne mladším, keď vám dá góly Džeko, ktorý má väčší plat ako my rozpočet celého klubu. Niekde sa tá kvalita musí prejaviť. Pre našich mladíkov to bola škola futbalu," doplnil.

Konečná tabuľka základnej skupiny.
Konečná tabuľka základnej skupiny.Flashscore