Trnava ukončila pôsobenie v Konferenčnej lige prehrou. Fenerbahce jej strelilo štyri góly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava ukončila pôsobenie v Konferenčnej lige prehrou. Fenerbahce jej strelilo štyri góly

Aktualizované
Trnava favorita neprekvapila.
Trnava favorita neprekvapila.TASR
Futbalisti Fenerbahce zvíťazili v záverečnom vystúpení v H-skupine Európskej konferenčnej ligy nad Spartakom Trnava 4:0 a zabezpečili si postup do osemfinále. V tabuľke skončili na prvom mieste vďaka lepšiemu celkovému skóre pred rovnako dvanásťbodovým Ludogorcom. Bulharský tím zdolalFC Nordsjaelland 1:0 a predstaví sa v šestnásťfinále

Fenerbahce - Spartak Trnava 4:0

Trnava síce začala sympaticky, ale veľmi rýchlo prebral iniciatívu Fenerbahce a vytváralo si náznaky šancí, ktorým chýbala lepšia finálna fáza. Individuálnej akcii Džeka zas presnejšie zakončenie. Spartak sa prezentoval zodpovednou defenzívnou hrou. Spomínaný bosniansky útočník sa dostal do vyloženej šance v 23. minúte, no Takáč sa proti jeho pokusu spred malého vápna vyznamenal reflexívnym zákrokom.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Zakrátko ten istý hráč mieril po zaváhaní Djuriča v ešte väčšej možnosti dokonca zvnútra päťky úplne osamotený trestuhodne nad. Takáč sa blysol takisto pri možnosti, ktorú zoči-voči jeho osobne mal Osayi-Samuel. V 36. minúte už úvodný presný zásah prišiel. Tlak domácich sa zvyšoval, korunoval ho Ferdi Kadioglu, ktorého kolmicou našiel Tadič. Záložník sa ešte preštrikoval cez dvoch hráčov a namieril presne - 1:0.

Pred polčasovým hvizdom nepríjemnú strelu Kahveciho vyrazil Takáč iba nad, kde bol voľný Szymanski. Poliak pred prázdnou bránou neskutočným spôsobom prehlavičkoval brvno. Po zmene strán získal Džeko pokutový kop, pretože ho stiahol Djurič a ten premenil Dušan Tadič. Takáč síce mal loptu na ruke, lenže prešla za čiaru - 2:0.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Definitívne rozhodnuté bolo po hodine hry. Džeko sám pred gólmanom trafil žrď, odrazenú loptu si našiel Tadič, avšak Takáč vytiahol bravúrny zákrok nohou, lenže nakoniec Edin Džeko hrací predmet za čiaru zblízka predsa len dostal - 3:0. Prešlo iba niekoľko desiatok sekúnd, keď hrotového útočníka našiel Kahveci a ten sa druhý raz presadil - 4:0.

Spartak už pred stretnutím v Istanbule vedel, že skončí na poslednej štvrtej priečke. V šiestich zápasoch v skupinovej fáze, do ktorej postúpil z druhého predkola, získal úradujúci víťaz Slovenského pohára jediný bod za remízu 1:1 na pôde Nordsjaellandu. Jesennú derniéru absolvujú zverenci Michala Gašparíka v nedeľu proti Michalovciam v rámci 18. kola najvyššej domácej súťaže.

Konečná tabuľka skupiny H.
Konečná tabuľka skupiny H.Flashscore