Martínez s dvomi žltými kartami a bez červenej? Slovenský arbiter Kružliak konal správne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Martínez s dvomi žltými kartami a bez červenej? Slovenský arbiter Kružliak konal správne
Martínez potvrdil svoju reputáciu provokatéra.
Martínez potvrdil svoju reputáciu provokatéra.AFP
Slovenský rozhodca Ivan Kružliak (40) sa v odvetnom štvrťfinálovom dueli Európskej konferenčnej ligy medzi Lille a Aston Villou postaral o mierny rozruch, postupoval však podľa pravidiel. Predmetom istého nepochopenia sa stala druhá žltá karta pre brankára Emiliana Martíneza (31), po ktorej nenasledovalo vylúčenie.

Je možné vidieť v jednom zápase dve žlté karty a nebyť vylúčený? Áno. Presne to sa stalo počas zápasu v Lille. Gólman hostí Martínez bol prvýkrát napomínaný v 39. minúte za zdržiavanie hry. Súboj dospel až do penaltového rozstrelu, v tejto disciplíne Argentínčan vyniká aj vďaka svojim psychologickým hrám.

Práve počas penaltovej lotérie za otočenie sa k tribúne a istú provokáciu po vychytanom pokuse Bentaleba, ktorú opísal ako žiadanie o loptu, opäť videl žltú kartu. U fanúšikov Lille to najprv vyvolalo radosť, tá však pominula, keď zistili, že gólman vylúčený nebol. Strach o stratu svojej opory mal aj spoluhráč Douglas Luiz, ktorý ihneď pribehol ku Kružliakovi. Slovák dal ale jasne najavo, že žiadne vylúčenie sa konať nebude.

"Verbálne napomenutie, varovanie a žlté karty, ktoré boli udelené v priebehu stretnutia, sa neprenášajú do penaltového rozstrelu," stojí v pravidlách a presne toho sa držal aj hlavný arbiter.

Podobné tresty sa teda považujú za dve samostatné napomenutia a ako také sa nerovnajú červenej karte. Brankár s prezývkou Dibu tak zostal na ihrisku, následne zneškodnil aj penaltu domáceho kapitána Andrého a Aston Villu poslal do semifinále EKL.

Známy provokatér po stretnutí uviedol, že o takomto pravidle vôbec nevedel. Druhú žltú kartu si podľa svojich slov nezaslúžil. "Chýbala lopta, tak som požiadal chlapca, aby mi ju podal. Za to som dostal kartu? Jednoducho nerozumiem pravidlám," vravel pre TNT Sports.