Leverkusen neprehral 44. raz, stanovil rekord. Atalanta napriek prehre vyradila Liverpool

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Leverkusen neprehral 44. raz, stanovil rekord. Atalanta napriek prehre vyradila Liverpool
Leverkusen neprehral 44. krát, stanovil rekord. Atalanta napriek prehre vyradila Liverpool
Leverkusen neprehral 44. krát, stanovil rekord. Atalanta napriek prehre vyradila LiverpoolProfimedia
Futbalisti Leverkusenu remizovali vo štvrtkovom odvetnom zápase štvrťfinále Európskej ligy na pôde West Hamu a postúpili. Okrem toho neprehrali už 44-krát po sebe. Ďalej ide aj AS Rím, ktorý zdolal AC Miláno a takisto Atalanta, tá vyradila Liverpool.

AS Rím - AC Miláno 2:1

/prvý zápas 1:0, postupuje AS Rím/

Rimania si do odvety priviezli dobrý výsledok, ktorý výborným štartom ešte podporili. Do skvelej formy sa dostal obranca Gianluca Mancini, ten skóroval v treťom stretnutí po sebe a celkovo má na konte už sedem zásahov vo všetkých súťažiach. To je rovnaký počet, aký nazbieral počas predošlých troch sezón.

Vedenie domácich zvýšil Paulo Dybala, ktorý od príchodu trénera De Rossiho nastúpil na pätnásty duel a má dobrú bilanciu 9+3. Po polhodine hry však úplne zbytočne a nebezpečne v strede poľa sklzom fauloval Zeki Celik a videl okamžitú červenú kartu.

Pred prestávkou urobili tréneri až tri striedania. Lukaku musel odstúpiť zo zdravotných problémov, Dybalu obetoval domáci kouč na úkor posilnenia defenzívy pri oslabení, keďže do hry poslal Llorenteho. Hosťujúci lodivod Pioli zas stiahol Bennacera a Jovičom zvýšil ofenzívnu kvalitu.

V závere síce Matteo Gabbia znížil, ale AC si s dlhou presilovkou poradilo veľmi zle, a tak rímsky tím vyzve v semifinále hráčov Leverkusenu. Do semifinále európskej súťaže sa Rimania dostali štvrtýkrát po sebe, z talianskych tímov mal dlhšiu sériu iba Juventus (1995 - 1999).

Taliansky futbal bude mať medzi kvartetom najlepších hneď dvoch zástupcov, zatiaľ čo Angličania alebo Španieli ani jeden tím.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Atalanta - Liverpool 0:1

/prvý zápas 3:0, postupuje Atalanta/

V histórii Európskej ligy/Pohára UEFA sa 132-krát stalo, že jeden z tímov prehral prvý zápas vyraďovacej fázy na domácej pôde o tri alebo viac gólov, ale nikto nikdy nedokázal z takejto pozície postúpiť. Liverpool to chcel zmeniť a začal dobre, keďže do vedenia ho poslal z pokutového kopu už po siedmich minútach Mohamed Salah.

Následne ale nepadol už žiadny gól a Atalanta napriek prehre prekvapivo postupuje cez anglického favorita do semifinále. Podarilo sa jej to len druhý raz v histórii a premiérovo od ročníka 1987/88, kedy hrala Pohárov víťazov pohárov. The Reds zaznamenali jubilejné 250. víťazstvo v európskych súťažiach, ale nebude to šťastný výsledok.

Európska liga ostane jedinou súťažou, ktorú Jürgen Klopp nevyhral ako tréner Liverpoolu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Marseille - Benfica 2:0 pen.

/prvý zápas 1:2, postupuje Marseille/

Jediné z kvarteta stretnutí, ktoré sa nerozhodlo v riadnom hracom čase. Marseille totiž dokázal vyrovnať skóre dvojzápasu. Postaral sa o to svojim prvým gólom v tejto sezóne EL a celkovo tretím ňútočník Faris Moumbagna. Asistoval mu najlepší strelec súťaže Pierre-Emerick Aubameyang.

K desiatim gólom pridal tretiu prihrávku a počas jedenástich duelov tak prispel na trinásť zásahov, čo je v tejto sezóne najviac spomedzi hráčov vo všetkých troch európskych pohárových súťažiach. Nakoniec museli rozhodnúť až pokutové kopy.

Hneď na úvod sa nečakane pomýlil Di María a domáci mali výhodu, ktorú využili. Navyše v štvrtej sérii zlyhal mladý obranca Silva, čím Marseille podčiarkol postup do semifinále, kde ho čaká Atalanta.

West Ham - Bayer Leverkusen 1:1

/prvý zápas 0:2, postupuje Leverkusen/

Leverkusen cez víkend oslavoval historický titul, ale rýchlo musel prepnúť na Konferenčnú ligu. Pred týždňom síce dominoval, ale teraz začal lepšie West Ham. Domáci zaznamenali v úvodných trinástich minútach dve strely, pričom za celý duel v Nemecku to bola jediná. Navyše do vedenia ich poslal Michail Antonio.

Skúsený útočník sa presadil prvý raz v tejto sezóne EKL a celkovo iba piatykrát v sezóne. Asistoval mu Jarrod Bowen zažívajúci najlepší ročník kariéry, keď pôsobí v tíme z najvyššej súťaže. Vo všetkých súťažiach prispel už na 28. gól (19+10) Krídelník sa vrátil po zranení, vynechal posledné dva zápasy.

Hostia nakoniec vyrovnali a predĺžili svoju neskutočnú sériu už na 44 zápasov po sebe bez prehry, čím stanovili nový rekord medzi tímami z TOP 5 európskych líg. Nikto nemal v rámci všetkých súťaží dlhšiu sériu. O zásah na 1:1 sa postaral obranca Jeremie Frimpong, bol to jeho trinásty gól v sezóne, k tomu pridal desať asistencií.

Prvýkrát od sezóny 1994/95 sa stalo, aby v semifinále európskych pohárových súťaží boli tri nemecké tímy. Okrem Bayeru to v Lige majstrov dokázali Bayern a Dortmund. Pred 29 rokmi sa to podarilo presne týmto istým trom celkom.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Program semifinále

Prvé zápasy

2.5. o 21:00 Marseille - Atalanta

2.5. o 21:00 AS Rím - Bayer Leverkusen

Odvety

9.5. o 21:00 Atalanta - Marseille

9.5. o 21:00 Bayer Leverkusen - AS Rím