Návrat kráľov. Fanúšikovia West Hamu pripravili víťazom EKL triumfálne privítanie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat kráľov. Fanúšikovia West Hamu pripravili víťazom EKL triumfálne privítanie

Tisíce priaznivcov West Hamu oslavovali svojich hrdinov v Londýne.
Tisíce priaznivcov West Hamu oslavovali svojich hrdinov v Londýne. AFP
Priaznivci anglického West Hamu búrlivo privítali víťazov Európskej konferenčnej ligy po ich návrate z Prahy. Davy ľudí sprevádzali hráčov v uliciach východného Londýna s prvou veľkou trofejou klubu za posledné desaťročia. Triumfálna jazda tímu v otvorených autobusoch s nápismi "Winners" vyvrcholila po 22. hodine pred radnicou v Stratforde.

Zverenci Davida Moyesa, medzi ktorými nechýbali ani českí reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal, absolvovali slávnostnú jazdu po návrate z pražského finále druhého ročníka EKL, v ktorom vyhrali nad Fiorentinou.

Autobusy s futbalistami odišli od sochy The Champions pripomínajúcej hráčov West Hamu, ktorí pomohli Anglicku získať titul majstrov sveta v roku 1966. Na víťazný tím so striebornou trofejou čakali tisíce ľudí, ktorí pomaly prechádzali ulicami plnými jasajúcich fanúšikov.

Triumfálna jazda hráčov West Hamu po návrate z Prahy.
Triumfálna jazda hráčov West Hamu po návrate z Prahy.@WestHam

Búrlivé oslavy potom vypukli pri radnici, kde hráči spievali a tancovali s podporovateľmi. "Chceli sme vyhrať pre fanúšikov, priniesť im trofej, to sa nám podarilo. A pozrite sa, koľko to pre nás a nich znamená," povedal Jarrod Bowen z balkóna radnice.

Práve on strelil v 90. minúte zápasu v Prahe "zlatý" gól. "Víťazný zásah z poslednej minúty európskeho finále, to nevymyslíte. Ešte stále som to nestrávil," dodal.

Trofej potom fanúšikom spoločne ukázali kapitán Declan Rice i tréner Moyes a zožali obrovské ovácie. Do vzduchu vyleteli modré konfety a spustili sa biele a modré dymovnice.

"Neuveriteľné. V Prahe sme mali úžasnú podporu a tu vo východnom Londýne je to senzačné," poďakoval Moyes fanúšikom. "Teraz si budeme užívať to, čo sme dokázali, štrnásť víťazstiev a jednu remízu v Konferenčnej lige. Minulý rok sme sa dostali do európskeho semifinále, ale tento rok sme vyhrali," dodal s odkazom na pôsobenie West Hamu v Európskej lige v sezóne 2021/22.