Stali sme sa legendami. Ďalšia méta? Vyhrať EURO, vraví Coufal s úsmevom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stali sme sa legendami. Ďalšia méta? Vyhrať EURO, vraví Coufal s úsmevom

Vladimír Coufal si užil finále EKL v pražskom Edene.
Vladimír Coufal si užil finále EKL v pražskom Edene.Profimedia
Podľa obrancu Vladimíra Coufala (30) sa futbalisti West Hamu stali klubovými legendami vďaka triumfu v EKL. "Kladivári" získali druhú európsku trofej vo svojej histórii a prvú po 58 rokoch. Český hráč sa tešil na návrat do Londýna, kde ho s tímom čaká jazda otvoreným autobusom. Odľahčene povedal, že jeho ďalším cieľom v kariére je vyhrať budúcoročné EURO v Nemecku.

V rozhovore s českými novinármi Coufal označil zisk trofeje za najväčší moment svojej kariéry a uviedol: "Ako povedali všetci fanúšikovia po zápase, stali sme sa legendami. West Ham vyhral prvýkrát po dlhom čase, z čoho máme veľkú radosť. Budeme si to dlho užívať,"

Triumf zabezpečil Londýnčanom účasť v budúcej sezóne Európskej ligy, v ktorej sa vlani dostali do semifinále."Sme v Európe tretíkrát za sebou, čo je pre klub historický rekord. Nenazval by som to neúspešnou sezónou. V Premier League sme skončili na 14. mieste, zachránili sme sa, čo bol vtedy cieľ, vyhrali sme Európu. Nič iné nás nezaujíma," vyjadril sa český futbalista.

"Užívam si to a budem si to užívať. Veľmi sa teším, že trofej priveziem do Londýna a ukážem ju na ceste otvoreným autobusom. Bude to úžasné a rád by som pozval každého fanúšika West Hamu, aby nás podporil a prišiel sa pozrieť na túto krásnu trofej," nechal sa počuť Coufal.

Miesto konania finále bolo pre neho a jeho spoluhráča Tomáša Součka o to špeciálnejšie, že práve zo Slavie, ktorá sídli v Edene, zamieril pred necelými tromi rokmi do West Hamu. "V Edene sa vždy cítim ako doma. Mali sme našu šatňu, ihrisko poznám, cítil som sa tu výborne. Dôležité je, že sme to zvládli. Chceli sme ísť v pohári čo najďalej," vravel bývalý hráč Opavy a Liberca.

Víťazný gól strelil v 90. minúte Jarrod Bowen. "Veril som, že v posledných minútach skórujeme. Sme zvyknutí z Premier League, že hráme až do momentu, keď rozhodca odpíska koniec. To je pre nás dobré. Najlepší čas na strelenie takéhoto gólu je na konci zápasu, keď nie je veľa času na odpoveď. Fiorentina bola futbalovejšia, ale my sme vyhrali a na to sú finále. Ktokoľvek vyhrá, zapíše sa do histórie," pokračoval tridsiatnik.

Svoje kariérne ciele si vždy stanovoval postupne. "Najprv to bolo hrať ligu, potom ju vyhrať, presťahovať sa do zahraničia a tam niečo vyhrať. To sa podarilo," poznamenal. O svojom ďalšom cieli má jasno. "Kvalifikovať sa s reprezentáciou na EURO a triumfovať," dodal s úsmevom trojnásobný ligový šampión so Slaviou.