Olympiakos po hetriku El Kaabiho prekvapivo uspel na pôde Villy, Fiorentina vydrela výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Olympiakos po hetriku El Kaabiho prekvapivo uspel na pôde Villy, Fiorentina vydrela výhru

Olympiakos prekvapivo vyhral na pôde Aston Villy.
Olympiakos prekvapivo vyhral na pôde Aston Villy.AFP
Futbalisti Olympiakos zvíťazili v prvom semifinále Európskej konferenčnej ligy na pôde Aston Villy. Úlohu favorita potvrdila Fiorentina, ktorá zdolala Bruggy.

Aston Villa - Olympiakos 2:4

Grécky tím prekvapil favorita a do odvety si odniesol veľmi dobrý výsledok. Režíroval ho útočník Ayoub El Kaabi. Ten sa stal prvým hráčom v histórii Olympiakosu, ktorý strelil v jednej sezóne v európskych pohárových súťažiach viac ako desať gólov, po hetriku ich má na konte už jedenásť.

Dvomi asistenciami prispel Daniel Podence, na konte ich má deväť, čo je jeho druhý najlepší zápis po sezóne 2018/19 (12). Argentínsky záložník Santiago Hezze skóroval prvý raz od príchodu do tímu z Pirea. Ten sa uskutočnil ešte v auguste 2023.

Fioretina - Club Bruggy 3:2

Stretnutie vo Florencii malo veľmi dramatický priebeh. Riccardo Sottil otvoril skóre druhým gólom v tejto sezóne EKL, čo je rovnaký počet ako zaznamenal v lige. Vyrovnal Vanaken, ktorý sa presadil z pokutového kopu, avšak domácich do vedenia znova dostal Andrea Belotti. Bol to iba jeho druhý zásah v prebiehajúcom ročníku.

Po druhej červenej karte hosťujúceho Onyediku síce znova prišlo vyrovnanie, postaral sa oň už 29. gólom v sezóne Igor Thiago, ktorý v lete prestúpi do Brentfordu, ale víťazstvo Fiorentiny vystrelil počas nadstavenia M'Bala Nzola.