Plzeň porazila Dinamo a oslavuje postup do osemfinále, Ludogorec si vyšliapol na Fenerbahce

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň porazila Dinamo a oslavuje postup do osemfinále, Ludogorec si vyšliapol na Fenerbahce

Postupová radosť hráčov Plzne.
Postupová radosť hráčov Plzne.Profimedia
Futbalisti Viktorie Plzeň v zostave so slovenským reprezentantom Erikom Jirkom (26) si zabezpečili priamy postup do osemfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL). Český tím zdolal Dinamo Záhreb 1:0 a v C-skupine je aj po 4. kole stopercentný a s istotou obsadí prvé miesto v tabuľke. Pomohla mu k tomu aj remíza v druhom stretnutí skupiny medzi Astanou a Ballkani 0:0. PAOK a Frankfurt si v G-skupine vybojovali účasť v jarných vyraďovacích bojoch. Ďalej idú aj Bruggy.

A-skupina:

Slovan Bratislava - Lille 1:1

Prečítajte si náš zápasový sumár.

Olimpija Ľubľana - Klaksvík 2:0

V druhom zápase A-skupiny sa zrodil výsledok, ktorý bratislavskému Slovanu môže vyhovovať. Domáci museli zabrať, ak chceli pomýšľať na postup a do súboja nastúpili s obrovskou chuťou. Duel sa však nevyvíjal priaznivo, v 24. minúte neuznal rozhodca zásah Ruia Pedra a slovinský tím sa dlhé minúty nevedel presadiť. Vyslobodenie prišlo po hodine hry, keď Klaksvík prišiel o vylúčeného Frederiksberga po druhej žltej karte. Tri body im napokon zabezpečili dva góly v priebehu štyroch minút záverečnej desaťminútovky. 

Situácia v skupine A.
Situácia v skupine A.Flashscore

B-skupina:

Breidablik - Gent 2:3

Zorja Luhansk - Maccabi Tel Aviv 1:3

Duel tímov z vojnou sužovaných krajín sa hral v Poľsku. Išlo o jednoznačnú záležitosť hostí, ktorí aj zásluhou dvojgólového Dora Peretza viedli po polčase už 3:0. Domáci stihli v druhom dejstve len znížiť, Maccabi tak okupuje druhú priečku tabuľky so štvorbodovou stratou na prvý Gent.

Maccabi pomýšľa na postup.
Maccabi pomýšľa na postup.Flashscore

C-skupina:

Astana - Ballkani 0:0

Plzeň - Dinamo Záhreb 1:0

Plzeň nadviazala na úspech z prvého vzájomného zápasu a Dinamo opäť porazila 1:0. Rovnako ako pred 14 dňami sa pomyselným jazýčkom na váhe stala premenená penalta Tomáša Chorého, ktorá západočeskému celku definitívne zaistila postup do jarnej časti, a to dokonca z prvého miesta.

D-skupina:

Besiktas - Bodö/Glimt 1:2 

Bruggy - Lugano 2:0

Tabuľka skupiny D.
Tabuľka skupiny D.Flashscore

E-skupina:

Legia Varšava - Zrinjski Mostar 2:0 

Aston Villa - Alkmaar 2:1

Aston Villa a Legia majú po 4. kole rovnaký počet bodov (9). Anglický tím musel proti Alkmaaru otáčať, diváci videli góly až v druhom polčase. Rozhodujúci gól strelil deväť minút pred koncom Ollie Watkins.

Legia a Aston Villa sa pobijú o prvé miesto.
Legia a Aston Villa sa pobijú o prvé miesto.Flashscore

F-skupina:

Ferencváros - Genk 1:1

V drese hostí odohral celý zápas slovenský stredopoliar Patrik Hrošovský.

Čukarički - Fiorentina 0:1

Na čele tabuľky zostala po najtesnejšom víťazstve nad Čukarički Fiorentina. Druhý je Ferencváros so stratou dvoch bodov, Genk s rovnakým počtom tretí. 

Šancu postúpiť má ešte trojica tímov.
Šancu postúpiť má ešte trojica tímov.Flashscore

G-skupina:

PAOK - Aberdeen 2:2

Hostia viedli po góle Duka, no grécky tím dokázal v ďalšom priebehu streliť dva presné zásahy. Deľbu bodov zariadil v 70. minúte Jamie McGrath

HJK Helsinki - Eintracht Frankfurt 0:1 

Účasť v jarnej časti si vybojoval aj Frankfurt, ktorý zvíťazil na ihrisku HJK Helsinki 1:0, presadil sa Fares Chaibi. PAOK je s desiatimi bodmi prvý, Eintracht zaostáva o bod. Aberdeen a Helsinki sú už bez šance na postup.

PAOK a Eintracht budú bojovať o prvenstvo v skupine.
PAOK a Eintracht budú bojovať o prvenstvo v skupine.Flashscore

H-skupina:

Nordsjaelland - Trnava 1:1

Prečítajte si náš zápasový sumár.

Ludogorec - Fenerbahce 2:0

Veľké prekvapenie sme videli v "trnavskej" skupine H. Doterajší suverén Fenerbahce padol na pôde Ludogorca, ktorý má na konte 6 bodov a rázne prehovoril do postupovej matematiky. Skóre merania síl otvoril v 18. minúte Poliak Jakub Piotrowski, v nadstavenom čase pečatil skalp veľkého favorita 22-ročný Brazílčan Rwan Seco.

Trnavy sa boj o postup už netýka.
Trnavy sa boj o postup už netýka.Flashscore