Plzeň zamieri do Švajčiarska, pozornosť púta dvojzápas Ajaxu s Aston Villou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Plzeň zamieri do Švajčiarska, pozornosť púta dvojzápas Ajaxu s Aston Villou

Plzeň dostala do osemfinále hrateľného súpera.
Plzeň dostala do osemfinále hrateľného súpera.Profimedia
Piatkový žreb osemfinále Konferenčnej ligy rozhodol o tom, že Viktoria Plzeň sa stretne v dvojzápase so švajčiarskym klubom Servette Ženeva. Najväčšiu pozornosť ale bude pútať meranie síl Ajaxu a Aston Villy.

Český tím, ktorého dres obliekajú slovenský brankár Marián Tvrdoň a reprezentačný krídelník Erik Jirka, postúpil do vyraďovacej fázy bez straty bodu ako suverénny víťaz C-skupiny.

Prvý duel odohrá Plzeň 7. marca vo Švajčiarsku, v odvete (14. marca) bude mať rovnako ako sedem ďalších víťazov skupín výhodu domáceho prostredia. Súper bratislavského Slovana v skupinovej fáze OSC Lille si zmeria sily so Sturmom Graz, ktorý vyradil slovenského šampióna v šestnásťfinále.

Fenerbahce, ktorý mal v skupine za súpera aj trnavský Spartak, zabojuje o postup do štvrťfinále proti Royale Union Saint-Gilloise z Belgicka. Aston Villa, momentálne štvrtý tím anglickej Premier League, nastúpi proti Ajaxu. Finále EKL sa uskutoční v stredu 29. mája na Štadióne Agia Sophia v Aténach. 

Kluby boli pri žrebe rozdelené na dve polovice. Prvý kôš tvorili ôsmi víťazi základných skupín EKL a druhý ôsmi postupujúci zo šestnásťfinále. V osemfinále proti sebe ešte nemohli nastúpiť tímy z rovnakej krajiny, čo ale od štvrťfinále už neplatí. Doma začínajú postupujúci zo šestnásťfinále, počas odviet majú domácu výhodu víťazi skupín.

Žreb osemfinále EKL:

Servette Ženeva - Viktoria Plzeň

Ajax Amsterdam - Aston Villa

Molde - Club Bruggy

Royale Union SG - Fenerbahce

Dinamo Záhreb - PAOK

Sturm Graz - OSC Lille

Maccabi Haifa - Fiorentina

Olympiakos - Maccabi Tel Aviv

Program EKL:

Osemfinále: 7./14. marca

Štvrťfinále: 11./18. apríla

Semifinále: 2./9. mája

Finále: 29. mája (Atény)