Spartak padol v Razgrade po zmene strán. Na úvod skupiny inkasoval štyri góly

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Spartak padol v Razgrade po zmene strán. Na úvod skupiny inkasoval štyri góly
Aktualizované
Michal Ďuriš sa ku gólovej šanci nedostal.
Michal Ďuriš sa ku gólovej šanci nedostal.TASR
Prvýkrát od roku 2018 sa trnavský Spartak predstavuje v skupine jednej z troch európskych súťaží. Kým v roku 2018 vstúpil do skupiny Európskej ligy triumfom s Anderlechtom, o niekoľko rokov neskôr musí prehltnúť trpkú tabletku po štvorgólovej prehre. V otváracom súboji skupiny H Európskej konferenčnej ligy nestačil na dvanásťnásobného majstra bulharskej ligy Ludogorec Razgrad.

Ludogorec - Spartak Trnava 4:0

Tréner Michal Gašparík sa v Bulharsku musel zaobísť bez viacerých opôr. Viróza odstavila stopéra Štetinu. Chorý bol Bukata. Na listine zranených figurovali brankár Rusov, obranca Bolaji či útočník Djuričin. K dispozícii nebol od začiatku ani krídelník Daniel. Naopak, po problémoch s achilovkou sa vrátil Gorosito rovno do základnej zostavy. V ofenzíve nechýbali dve najnovšie akvizície - Bernát s Ďurišom.

Spartakovci nastúpili v najnovšej tretej sade dresov, netradične, v žltej kombinácii. Od prvých sekúnd to bolo opatrné z jednej i druhej strany. O niečo aktívnejší boli domáci, no k priamemu ohrozeniu Takáčovej brány sa nedostali. Až na konci šiestej minúty robil problémy defenzíve Trnavy Tekpetey, no obrancovia sa obetavo vrhali do každého náznaku strely.

V Bulharsku to bola prakticky jasná záležitosť. Rozhodlo druhé dejstvo
V Bulharsku to bola prakticky jasná záležitosť. Rozhodlo druhé dejstvoFlashscore

Až postupom minút sa hra zrýchľovala. Osmeľovali sa postupne zverenci Michala Gašparíka. Hrali síce častejšie bez lopty, no nebáli sa vyrážať do rýchlych kontier. Tie sa končili na nepresnej finálnej fáze v kľúčovej tretine ihriska. Na opačnej strane sa musel mať v 19. minúte po prvý raz na pozore Takáč, ktorého strelou po zemi do stredu preveril najaktívnejší Tekpetey. 

Trnavskí futbalisti sa o prvé zakončenie do priestoru medzi tri žrde postarali po rohovom kope v 34. minúte. Bernátov center zakončoval hlavou, taktiež do stredu, stopér Kóša. Na ďalší vzruch sa čakalo až do samého záveru prvého dejstva. Aktivita z domácich opadla, väčšinu času sa hralo medzi oboma šestnástkami. Spoza pokutového územia to vyskúšal vedľa pravej žrde Goncalves.

Po zmene strán sa Ludogorec vrátil na trávnik opäť aktívne. Chcel diktovať tempo a po pár sekundách sa dostal do vedenia. Z diaľky napriahol Yordanov a umiestnenou strelou k ľavej žrdi nedal Takáčovi šancu - 1:0. A domáci sa nechceli uspokojiť. Pokračovali v aktívnom výkone z prvého polčasu a Tissera po tom, čo si prebral na hranici šestnástky loptua, poslal ju zvnútra sprava po zemi na zadnú žrď, kde sa objavil voľný Piotrowski a zvýšil na 2:0.

Domáci hráči mali zápas vo svojej réžii
Domáci hráči mali zápas vo svojej réžiiTASR

Súboj sa otvoril. Futbalisti z "malého Ríma" už museli začať aj útočiť. V 55. minúte sa vľavo dostal k lopte Ďuriš a po jeho umnom centri mieril hlavou tesne nad brvno Bainovič. Zdalo sa, že sa Trnavčania nadychujú čo to s nepriaznivým skóre urobiť. Ale v 63. minúte prišla chyba v defenzíve, ktorú využil Piotrowski pre druhý zásah v zápase. Strieľal spoza pokutového územia k ľavej žrdi - 3:0. Ludogorec bol pri chuti. O pár minút mal na kopačke druhý gól aj Goncalves. Po rýchlej a presnej kombinácii zblízka Takáča po zemi neprepálil. 

Stretnutie sa viac-menej iba dohrávalo. S minimálnymi zábleskami na strane Trnavy. Domáci dali definitívnu pečať rezultátu v poslednej minúte nadstaveného času, keď sa presadil zblízka Rwan Seco - 4:0.