Spartak sa v EKL pobije o postup. Gašparík: Verím, že premeníme šance

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Spartak sa v EKL pobije o postup. Gašparík: Verím, že premeníme šance

Spartak bude hrať pred domácou kulisou.
Spartak bude hrať pred domácou kulisou.TASR
Víťaz Slovenského pohára a tretí tím uplynulej sezóny najvyššej súťaže zabojuje o 3. predkolo EKL. Na pôde lotyšského FK Auda uhral remízu 1:1. V kontexte toho, že Spartak hral viac ako hodinu v desiatich, nerozhodný stav mu dáva sľubné šance na postup. Duel je na programe vo štvrtok 3. augusta od 17:30 v Trnave.

Trnavčania nastúpia na štadióne Antona Malatinského v pozícii favorita, čo potvrdzovali do 35. minúty prvého súboja. Spartak sa v Rige dokázal ujať vedenia, mohol pridať aj ďalšie góly, no zastavilo ho prísne vylúčenie obrancu Nicolasa Gorosita, ktorý videl za faul v strede ihriska druhú žltú kartu a následne červenú.

Mužstvo trénera Michala Gašparíka muselo do druhého dejstva zmeniť rozostavanie a reagovať na možný tlak lotyšského tímu. Kouč hostí po stretnutí v Lotyšsku svoj tím pochválil:

"Chalani to odmakali. Auda má vo svojej lige najlepšie držanie lopty, a keď sme mali o jedného hráča menej, tak to bolo veľmi ťažké. Remízu musíme brať a verím, že doma budeme kvalitní, dokážeme si vytvárať šance a dokážeme ich aj premeniť."

Spartak odohral pred odvetným stretnutím aj 1. kolo nového ročníka Niké ligy. Na domácom ihrisku držali Trnavčania s Trenčínom nerozhodný výsledok až do nadstaveného času druhého polčasu. V ňom domácich obral o bod nešťastný moment, pri ktorom podbehol loptu brankár Martin Vantruba, a tá sa odrazila od brániaceho Sebastiána Kóšu do vlastnej brány.

Tréner Gašparík kritizoval svoje mužstvo najmä za prejav v prvom polčase. "Zápas nám absolútne nevyšiel, takýto zlý polčas sme doma ešte nemali, Trenčín dobre kombinoval a my sme boli pasívni v napádaní. Keď sme lopty získali, hneď sme ich stratili. Chalanov som nespoznával," priznal lodivod a dodal:

"Pomohli nám štyri striedania a druhý polčas už bol otvorený, šance sme mali my aj Trenčín. Mohli sme to otočiť vo svoj prospech a zobrať tri body, ale nakoniec sme si dali dve minúty po nadstavenom čase vlastný gól, čo bolo vyvrcholenie nášho zlého zápasu."

Hodnotenia hráčov z duelu Trnava - Trenčín
Hodnotenia hráčov z duelu Trnava - TrenčínFlashscore

Odvetný súboj 2. predkola EKL bude prebiehať pod taktovkou švajčiarskych rozhodcov. Hlavným arbitrom stretnutia bude Luca Cibelli, ktorému budú na čiarach asistovať Matthias Sbrissa a Bastien Lengacher. V prípade postupu sa Trnavčania ďalej stretnú s víťazom súboja Žalgiris Kaunas - Lech Poznaň. Lepšie je na poľský klub, ktorý v prvom stretnutí zvíťazil 3:1.