Trnavu čaká dánsky Nordsjaelland. Pokúsime sa zvíťaziť, hovorí Mikovič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnavu čaká dánsky Nordsjaelland. Pokúsime sa zvíťaziť, hovorí Mikovič

Mikovič (vpravo) počas nedeľného derby so Slovanom.
Mikovič (vpravo) počas nedeľného derby so Slovanom.TASR
Futbalisti Spartaka Trnava nastúpia na štvrtkový zápas Európskej konferenčnej ligy proti FC Nordsjaelland s túžbou získať prvé víťazstvo v H-skupine a zachovať si šancu na postup. Na Štadión Antona Malatinského pricestuje dánsky vicemajster, ktorý razí veľmi podobnú filozofiu ako MŠK Žilina. Na súpiske má prevažne hráčov do 22 rokov a s vekovým priemerom 22,19 roka patrí medzi najmladšie tímy v Európe.

Nordsjaelland sa sústredí na výchovu hráčov s cieľom ich predaja do európskych veľkoklubov. Celková hodnota kádra dánskeho klubu (37,35 milióna eur) je oproti trnavskému Spartaku o takmer 29 mil. eur vyššia. V dvadsaťročnej histórii tímu pôsobili traja Slováci. Výborné meno si tam pred prestupom do Celty Vigo urobil stredopoliar Stanislav Lobotka. V roku 2020 do Dánska smeroval práve z Trnavy obranca Ivan Mesík a jednu sezónu v tíme hosťoval z pražskej Slavie aj súčasný brankár Spartaka Martin Vantruba.

"Sledujem ich, už v minulej sezóne bojovali o titul, boli konkurentom FC Kodaň, s ktorým súperili do posledných kôl. Keď postupovali v predkolách, tak som aj premýšľal, aké by to bolo, keby sme ich dostali. Som prekvapený z toho, že výsledky majú skutočne výborné. Osobne sa tam teším, lebo som tam zažil obdobie, keď som bol šťastný," uviedol pre oficiálny klubový web 25-ročný brankár, ktorý v novom ročníku prevažne kryje chrbát tímovej jednotke Dominikovi Takáčovi.

Nordsjaelland síce v prvom stretnutí skupiny nestačil na Fenerbahce (1:3), no v ďalšom zápase si schuti zastrieľal proti bulharskému Ludogorcu Razgrad (7:1). Dánske mužstvo pred duelom v Trnave najskôr v domácom prostredí podľahlo Odense 0:1, čím prišlo o desaťzápasovú sériu bez prehry. Následne štvrtý tím dánskej Superligy zvíťazil na pôde Viborgu 2:0.

Spartak má za sebou ligové derby so Slovanom. Trpká prehra 1:2 však musí ísť veľmi rýchlo bokom. Trnavčania sú v EKL bez bodu na dne H-skupiny s nelichotivým skóre 1:6. Ak chce víťaz Slovenského pohára pomýšľať na postup, musí bodovať naplno. "Musíme na to rýchlo zabudnúť a sústrediť sa naplno na ďalší zápas v Európskej konferenčnej lige proti Nordsjaellandu. Zanalyzujeme si ich, vypočujeme si, aký plán majú na nich nachystaní tréneri. Budeme sa snažiť dodržať ich pokyny a pokúsime sa ísť za víťazstvom," povedal po zápase s "belasými" kapitán Martin Mikovič.

Zápas Trnava – Nordsjaelland má úvodný výkop o 21:00, v priamom prenose ho odvysiela RTVS na športovom kanáli. Duel povedie rozhodcovská trojica z Holandska, ako hlavný Allard Lindhout, na čiarach mu budú asistovať Joost van Zuilen a Patrick Inia.

FC Spartak Trnava – FC Nordsjaelland