V akej forme sa do Konferenčnej ligy vracajú súperi Slovana a Trnavy?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V akej forme sa do Konferenčnej ligy vracajú súperi Slovana a Trnavy?

Fenerbahçe má skvelú formu, vyhráva jeden zápas za druhým.
Fenerbahçe má skvelú formu, vyhráva jeden zápas za druhým.Profimedia
Futbalisti Slovana Bratislava a Spartaka Trnava budú vo štvrtok pokračovať v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy. Ako sa po reprezentačnej prestávke darilo ich súperom zo skupín?

Súperi Slovana Bratislava:

OSC Lille - Brest 1:0

Francúzsky favorit skupiny vyhral v Ligue 1 na domácej pôde proti Brestu tesne 1:0, keď sa o jediný a víťazný gól postaral už v šiestej minúte turecký stredopoliar Yusuf Yazici. Bol to jeho tretí zásah vo všetých súťažiach. Asistoval mu vysoko hodnotený kanadský útočník Jonathan David. 

Lille momentálne ťahá sériu štyroch súťažných zápasov bez prehry, ale je v nej aj prekvapivá remíza s Klaksvíkom. V ligovej tabuľke sa nachádza s 15 bodmi na slušnom štvrtom mieste.

Aktuálne postavenie Lille v tabuľke.
Aktuálne postavenie Lille v tabuľke.Flashscore

Domžale - Olimpija Ľubľana 0:2

Slovinský tím počas reprezentačnej prestávky odohral prípravný zápas a podľahol v ňom chorvátskej Gorici až 0:3, ale podľa tohto výsledku sa nemôže nikto riadiť. Neriadila sa ním ani samotná Ľubľana, nakoľko v Domžale vyhrala 2:0. Presadil sa Rui Pedro, druhý zásah bol vlastný.

Olimpija sa tak nachádza na treťom mieste tabuľky so ziskom 23 bodov, čo je o šesť menej, ako doposiaľ získalo prvé Celje. Každopádne, forma nie je ideálna, keďže z ostatných siedmich súťažných zápolení až tri prehrala, vyhrala len dve.

Slovinský tím bol určite už aj v lepšej forme.
Slovinský tím bol určite už aj v lepšej forme.Flashscore

B36 Tórshavn - Klaksvík 0:0

Islandské prekvapenie už má istotu ďalšieho majstrovského titulu. Keďže tamojšia súťaž sa hrá systémom jar - jeseň, tak cez víkend odohral Klaksvík predposledný zápas ligovej sezóny. V ňom síce iba remizoval s B36 Tórshavn, čo mu však vôbec nemusí vadiť, keďže kolo pred koncom má desaťbodový náskok práve pred týmto mužstvom a rovnako Vikingurom.

Klaksvík prehral len jeden ligový duel, pričom sa už môže sústrediť na ďalšie kvarteto vystúpení v pohárovej Európe, kde naposledy senzačne remizoval s Lille 0:0. O body sa pokúsi ozbíjať aj Ľubľanu.

Klaksvík znova dokazuje, že doma nemá konkurenciu.
Klaksvík znova dokazuje, že doma nemá konkurenciu.Flashscore

Súperi Spartaka Trnava:

Viborg - Nordsjaelland 0:2

Nordsjaelland po sedemgólovom predstavení proti Ludogorcu v lige prehral, ale po reprezentačnej prestávke si napravil chuť, keďže uspel na pôde Viborgu. Po zmene strán mu pomohol vlastný gól Mboma, poistku potom pridal Ingvartsen.

V dánskej lige je tento tím na štvrtom mieste so štvorbodovou stratou na vedúcu Kodaň. Zároveň má so skóre 23:9 druhú najlepšiu ofenzívu a úplne najlepšiu defenzívu v lige, čo budú určite vážne prekážky pre Trnavu.

Aktuálna forma Nordsjaellandu.
Aktuálna forma Nordsjaellandu.Flashscore

Fenerbahçe -  Hatayspor 4:2

Turecký klub pokračuje v spanilej jazde, vyhral aj sedemnásty súťažný zápas tejto sezóny, do ktorého nastúpil. Proti Hataysporu rozhodol už do polčasu. Fenerbahçe viedlo 3:0 a nakoniec uspelo 4:2. V tabuľke má plný počet 27 bodov, čo je o dva viac ako Galatasaray. Jasnou rečou hovorí takisto skóre 24:5, v oboch smeroch ide o najlepšie čísla. 

Fenerbahçe ničí všetko, čo sa mu postaví do cesty.
Fenerbahçe ničí všetko, čo sa mu postaví do cesty.Flashscore

Arda - Ludogorec Razgrad 0:0

Bulharský majster síce v lige ťahá šnúru siedmich zápasov bez prehry, ale zatiaľ to nie je najlepší štart, keďže na piatom mieste má 24 bodov. Na druhej strane, oproti prvému Lokomotivu Plovdiv odohral o dva zápasy menej a stráca na neho presne šesť bodov, takže všetko má vo vlastných rukách.

Naposledy Ludogorec iba remizoval na pôde šiesteho mužstva tabuľky 0:0. V EKL cestuje na pôdu Fenerbahce, kde bude mať náročnú úlohu v snahe odčiniť sedemgólovú nádielku z Dánska.

Ludogorec musí zabrať doma a aj v Európe.
Ludogorec musí zabrať doma a aj v Európe.Flashscore