AS Rím po dráme opäť v európskom semifinále. Mourinho: Tento tím je rodina

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

AS Rím po dráme opäť v európskom semifinále. Mourinho: Tento tím je rodina

Rimania živia sen na ďalší triumf európskeho formátu.
Rimania živia sen na ďalší triumf európskeho formátu. Profimedia
Mesto Rím bolo svedkom veľkej drámy v rámci štvrťfinále Európskej ligy. Domáci Stephan El Shaarawy (30) a Lorenzo Pellegrini (26) skórovali v predĺžení zápasu a svojmu AS zabezpečili semifinálovú miestenku po tom, čo zdolali holandský Feyenoord 4:1.

El Shaarawy po 100 minútach premenil na gól krížnu prihrávku Tammyho Abrahama a kapitán Pellegrini, ktorý minulý týždeň v prvom zápase nepremenil penaltu, o sedem minút neskôr spečatil víťazstvo. Tréner domácich José Mourinho nešetril slovami chvály, s Rímom sa po minuloročnom titule v Európskej konferenčnej lige dostal do druhého kontinentálneho semifinále v rade.

"Možno má niekto iný názor, ale podľa mňa hralo moje mužstvo veľmi dobre v ťažkom zápase. Som si istý, že fanúšikovia by išli domov šťastní bez ohľadu na výsledok. Máme svoje limity, ale tento tím je rodina," povedal portugalský kormidelník pre Sky Sport Italia.

Po tom, čo Feyenoord vyhral prvý štvrťfinálový duel 1:0, sa Rimania od začiatku tlačili za úvodným gólom druhého merania síl a v prvých desiatich minútach nevyužil dve veľké príležitosti. Hostia sa následne viac zapojili do zápasu a brankár Rui Patrício z bezprostrednej blízkosti čelil pokusu Sebastiana Szymanského.

"Musím povedať, že emócie sa začali už pred zápasom. Viete, že musíte vyhrať pre týchto ľudí, ktorí nám dávajú všetko a následne my musíme dať všetko im," vravel strelec Pellegrini.

Po hodine hry sa na Stadio Olimpico rozozvučal rev úľavy, keď Leonardo Spinazzola využil odraz lopty v šestnástke a napálil ju presne do dolného rohu súperovej brány. Rímske AS začalo s kľúčovými hráčmi Paulom Dybalom a Abrahamom na lavičke, ale v polovici druhého polčasu smerovali na ihrisko s ambíciou rozhodnúť.

V 80. minúte priblížil Holanďanov k postupu Igor Paixao, no Dybala minútu pred koncom riadnej hracej doby strelou z uhla vyrovnal, čím vytvoril možnosť na presné zásahy svojho mužstva v predĺžení.

"Nikdy sa nehnevám, keď sa nám nedarí, pretože viem, že títo hráči dali do zápasu všetko. Teraz si musíme čo najviac oddýchnuť, pripraviť sa na Seriu A a na Európsku ligu zatiaľ zabudnúť," povedal Mourinho. Rím sa v semifinále stretne s Bayerom Leverkusen po tom, ako nemecký tím vyradil Union Saint-Gilloise.