Juventus sa nepredstaví v Lige majstrov. Allegri: Naša sezóna sa skončila v Seville

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Juventus sa nepredstaví v Lige majstrov. Allegri: Naša sezóna sa skončila v Seville
Nedeľňajšia prehra Juventusu pochovala nádej na TOP 4.
Nedeľňajšia prehra Juventusu pochovala nádej na TOP 4.Reuters
Manažér Juventusu Massimiliano Allegri (55) v nedeľu vyhlásil, že ich sezóna sa fakticky skončila po prehre v semifinále Európskej ligy proti Seville v polovici mája.

Krátko po európskom vypadnutí bolo Juventusu v Serii A v súvislosti s ich prestupmi odobratých 10 bodov, čím klesli na siedme miesto a momentálne majú 59 bodov. Následne tím utrpel šokujúcu porážku na pôde nevýrazného Empoli a v nedeľu doma prehral s AC Miláno, čo zmarilo všetky nádeje na umiestnenie v prvej štvorke.

"Je smutné to povedať, ale naša sezóna sa skončila v Seville. Práve tam nám došli mentálne sily," povedal Allegri pre DAZN po tom, čo si Miláno víťazstvom zabezpečilo miestenku v Lige majstrov.

"Bola to anomálna sezóna, mužstvo reálne nazbieralo dosť bodov, takže by sme mali byť hrdí a poďakovať im za to, čo dokázali," dodal lodivod Turínčanov a zdôraznil, že bez bodového trestu by sa dostali do Ligy majstrov:

"Futbal dáva, futbal berie, rovnako ako život. Z tejto situácie vyjdeme posilnení. Niektoré tímy sa kvalifikovali do Ligy majstrov, pretože nám bolo odobraných 10 bodov. Na tom sa predsa zhodnú všetci, nie?"

Tabuľka Serie A
Tabuľka Serie AFlashscore

Allegri povedal, že základy klubu zostávajú pevné a úspechy z tejto sezóny by sa nemali podceňovať: "Sú tímy, ktoré strávili šesť rokov bez toho, aby sa dostali do prvej štvorky. Na ihrisku sme boli na treťom mieste. Hrali sme semifinále Európskej ligy a semifinále Coppa Italia."

Do konca ročníka zostáva jeden zápas na pôde Udinese. "Hlavnou vecou je teraz len odpočinok, čím skôr, tým lepšie. Po súboji to musíme v pokoji zhodnotiť a uvedomiť si, že sú tu dobré základy, nie je to všetko na zahodenie," hľadal pozitíva.