Giroud vystrelil AC Ligu majstrov, Lecce sa zachránilo. Verona bez Dudu v problémoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Giroud vystrelil AC Ligu majstrov, Lecce sa zachránilo. Verona bez Dudu v problémoch
Aktualizované
Giroud pomohol trojbodovým gólom proti Juve svojmu AC do Ligy majstrov.
Giroud pomohol trojbodovým gólom proti Juve svojmu AC do Ligy majstrov.Profimedia
V poradí 37. kolo talianskej Serie A pokračovalo v nedeľu záverečnými piatimi súbojmi. Hneď v prvom išlo o body, ktoré by domácim výrazne pomohli k udržaniu sa v súťaži.

Verona - Empoli 1:1 (0:0)

Góly: 61. Gaich - 90+6. Stojanovič

Montipò v bráne Verony mal šťastie, že hostia nepotrestali jeho zlé vybehnutie a hru nohou v 17. minúte, aby vzápätí napravil svoj kiks pri strele Cacaceho. Na opačnom konci musel výraznejšie zasahovať Vicario len raz. Ngonge hlavičkoval zo siedmich metrov pod brvno, situácia sa gólom neskončila.

Po zmene strán mal šancu po priamom kope Ebuehi, od zeme odrazená hlavička šla len tesne mimo. Opäť sa potvrdilo staré známe - nedáš, dostaneš. Ďalekonosná rána Ngongeho narobila Vicariovi problémy. Loptu vyrazil iba pred seba, konkrétne na kopačku striedajúceho Gaicha, ktorý neľútostne poslal loptu do siete.

Na triumf to nestačilo. Djurič nepridal poistku, Empoli zatlačilo a v šiestej minúte nadstavenia koncovkou Stojanoviča rozhodlo o remíze. Pre osemnástu Veronu to pred záverečným súbojom sezóny znamená rovnaký počet bodov, ako má sedemnásta Spezia - 31. Empoli je už niekoľko kôl mimo boja o záchranu i európske priečky.

Slovenský stredopoliar Ondrej Duda nemohol pomôcť domácim pre zranenie kolena.

Štatistiky súboja.
Štatistiky súboja.Flashscore

Bologna - Neapol 2:2 (0:1) 

Góly: 63. Ferguson, 84. De Silvestri - 14. a 54. Osimhen

V súboji, v ktorom hosťom už o nič nešlo, sa nový držiteľ talianskeho titulu dostal do vedenia 2:0 po dvoch zásahoch Osimhena. Až po hodine hry sa presadila Bologna zásluhou Fergusona. Domáci vyrovnali po trefe De Silvestriho a naďalej môžu pomýšľať o konečnom ôsmom mieste, ktoré im ale nezaručí miestenku do pohárovej Európy.

Reprezentačný stredopoliar Slovenska Stanislav Lobotka odohral celý zápas, vo Flashscore Hodnotení mu prischla známka 6,7.

Najlepším hráčom duelu bol podľa Flashscore Hodnotenia neapolský kanonier Osimhen.
Najlepším hráčom duelu bol podľa Flashscore Hodnotenia neapolský kanonier Osimhen.Flashscore

Monza - Lecce 0:1 (0:0)

Gól: 90+11. Colombo (pen.)

Naopak, o dosť išlo v Monze, kam cestovali futbalisti Lecce bojujúci o záchranu. Zvíťazili gólom z penalty v jedenástej nadstavenej minúte druhého dejstva. Pokutový kop premenil Colombo, čím zariadil hosťom konečné šestnáste miesto, ale čo je podstatnejšie, tak aj príslušnosť medzi elitou v sezóne 2023/2024. Monza bude rovnako ako Bologna bojovať ešte o ôsmu priečku.

O poslednom zostupujúcom sa rozhodne v záverečnom kole medzi Speziou a Veronou.
O poslednom zostupujúcom sa rozhodne v záverečnom kole medzi Speziou a Veronou.Flashscore

Lazio Rím - Cremonese 3:2 (2:0)

Góly: 4. Hysaj, 37., 89. Milinkovič - Savič - 54. Galdames, 58. Lazzari (vl.)

Zápas sa pre hostí nezačal vôbec dobre. Po prvom dejstve prehrávali o dva góly. Po zmene strán ale Cremona, ktorá sa lúči s najvyššou súťažou, predviedla zlepšený výkon a dokázala vyrovnať. V závere stretnutia udrel po druhý raz Milinkovič- Savič a poslal Lazio opäť na druhú priečku pred Inter. 

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

Juventus - AC Miláno 0:1 (0:1)

Gól: 40. Giroud

Olivier Giroud strelil víťazný zásah na konci prvého polčasu a nadviazal tak na svoj  trojgólový výkon proti Sampdorii. Zároveň tak "starej dáme" sťažil situáciu v boji o prestížne európske poháre. Momentálne zostáva na siedmom mieste, ktoré zaručuje postup do konferenčnej ligy. AC Miláno si zabezpečilo miestenku do Ligy majstrov. 

Tabuľka Serie A
Tabuľka Serie AFlashscore