Lazaret sa rozširuje. Brightonu budú dlhší čas chýbať Fati a Lamptey

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lazaret sa rozširuje. Brightonu budú dlhší čas chýbať Fati a Lamptey

Ansu Fati (vľavo) si od futbalu oddýchne na dlhšiu dobu.
Ansu Fati (vľavo) si od futbalu oddýchne na dlhšiu dobu.Reuters
Útočník Brightonu Ansu Fati (21) a obranca Tariq Lamptey (23) budú po zraneniach z víkendu dlhší čas mimo hry, uviedol manažér Roberto De Zerbi (44).

Lamptey a Fati, ktorý je v Anglicku na hosťovaní z Barcelony, sa zranili v prvom polčase sobotňajšieho víťazstva Brightonu 3:2 na pôde Nottinghamu Forest. "Čajky" tým ukončili svoju šesťzápasovú sériu bez triumfu v Premier League, ktorá ich medzičasom odsunula na 8. miesto tabuľky s 22 bodmi. 

Brighton, ktorý sa vo štvrtok stretne s AEK Atény v Európskej lige, má problémy s viacerými kľúčovými hráčmi, vrátane Kaora Mitomu, Dannyho Welbecka, Sollyho Marcha a Julia Encisa.

"Ansu a Lamptey sú zranení. Myslím, že sme ich stratili na dlhší čas," uviedol v stredu novinárom Talian de Zebri.

Brighton je v skupine B na druhom mieste so siedmimi bodmi zo štyroch zápasov, o bod za Marseille. V úvode súťaže prehrali s AEK, ale majú šancu túto prehru odčiniť v Aténach. Dlhý zoznam zranených im sťažuje úlohu, ale de Zebri skonštatoval, že sa musia sústrediť na hráčov, ktorí sú fit.

"Budeme musieť bojovať. Neviem, či vyhráme, ale určite budeme bojovať o víťazstvo," dodal manažér Brightonu. Anglický celok by v prípade výhry spečatil postup do jarnej fázy Európskej ligy.

Skupina B pred 5. kolom skupinovej fázy Európskej ligy.
Skupina B pred 5. kolom skupinovej fázy Európskej ligy.Flashscore